fbpx

Znanjem čuvamo planetu – Održan Eko kviz za srednjoškolce

U Vranju je danas u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) počeo treći Eko kviz pod sloganom „Znanjem čuvamo planetu“, u kome je učestvovalo pet srednjih škola na području grada.
Organizator Eko kviza je Udruženje „Naš svet, naša pravila“, koje postoji u okviru vranjske Gimnazije, a predsednica udruženja i profesorka biologije Gordana Nikolić, kaže da je kviz, pre svega, edukativnog i istraživačko-projektnog karaktera.

„Učenici će kroz niz igara i asocijacija pokazati kako znanjem možemo čuvati planetu. Cilj kviza je podizanje nivoa ekološke svestu o očuvanju i promovisanju životne sredine“, kaže za Čaršiju profesorka Gordana Nikolić.

Foto: J.Ristić

Eko kviz sastoji se od zadataka – Eko pitalice, Tačna reč, Korak po korak, Spojnice i Asocijacije.

Od srednjih škola na području grada, takmičili su se učenici pet škola, i to Tehničke škole, Gimnazije „Bora Stanković“, Poljoprivredno-šumarske „Josif Pančić“ iz Surdulice, Poljoprivredno-veterinarske „Stevan Sinđelić“ i učenici Srednje stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca.

U finale Eko kviza, koje će biti održano 7. maja plasirale su se tri škole, ekipa Tehničke i Poljoprivredno-veterinarske škole iz Vranja i ekipa Srednje stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca.
Realizacija Eko kviza odobrena je od strane Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

J.R.

Slične vesti