fbpx

Završne pripreme za takmičenje Srbija u ritmu Evrope: Podržite Vranjanke koje će pevati na turskom

Na najvećem muzičkom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope” koje će se održati 22. juna u Hali sportova „Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji, Vranje će učestovati po drugi put.

Pored prošlogodišnjih debitantkinja Emilije Mišić i Mile Nikolić, timu će se pridružiti Sofija Stanković iz Vranja, koja će sa njima predstavljati svoj grad.

Emilija, Sofija i Mila (Foto privatna arhiva)

Propozicije predviđaju da se učesnici predstave na jednom od jezika zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje, te su u skladu sa tim Vranjanke dobile Tursku kao zemlju koju će predstavljati.

Tim iz Vranja, takođe čine srednjoškolke okupljene u šestočlanu plesnu grupu „Lollipop“ u sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić.

Plesna grupa Lollipop

Mila Nikolić, maturantkinja Gimnazije Bora Stanković, koja je prvi put prošle godine učestvovala na ovom takmičenju, kaže da „pripreme teku sve bolje i bolje“.

„Sada imamo finalne probe, ali se trudimo da vežbamo što više do dana takmičenja. Pesma koju pevamo je na engleskom ali je sa dosta turskih elemenata. Nastupamo sa šest devojaka iz grupe Lollipop koje se takođe trude i vežbaju“, kaže Mila u izjavi za Čaršiju.

Foto privatna arhiva

Ovom prilikom pozvala je sve da reklamiraju i prate njihovu stranicu na instagramu srbijauritmuevrope_vranje.

„Nastupamo pod rednim brojem osam. Uskoro će biti otvoreno glasanje i svi koji žele da nas podrže mogu da glasaju za nas tako što će da pošalju  pesma 08 (sa razmakom)  na broj 1557“, kaže Mila.

Predstavnici 24 grada Srbije predstavljaće 24 evropske zemlje i pevaće pesme na jeziku zemlje koju predstavljaju.

Foto privatna arhiva

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji glasaju putem SMS-a, a finale manifestacije 22. juna u 12 časova prenosiće TV Prva.

Ovogodišnji domaćin festivala je Vrnjačka Banja, koja je prošle godine pobedila na takmičenju u Nišu.

Glavna nagrada je plaćeni put pobednicima u zemlju koju predstavljaju.

Foto privatna arhiva

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine i namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja, dok se u okviru programa manifestacije organizuju besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo takmičenja.

Građani će biti naknadno obavešteni kada mogu da glasaju za ove mlade talentovane Vranjanke.

J. Ristić

Slične vesti