fbpx

Zapostavljanje stranih sportova u Srbiji

Sportovi su široko rasprostranjeni po svetu.
Među njima mogu postojati manje ili veće razlike, ali jedno je sigurno – svi imaju jednu zajedničku namenu, a to je da zainteresuju i usreće ljude. U početku su se igrali samo radi zabave, a kasnije je ljudima to postala profesija. Ima više kategorija, a neke od njih su: atletski sportovi, različite vrste biciklizma i trkanja, moto-sportovi, timski, misaoni, vodeni i tako dalje…
Izvor: www.dawn.com
Izvor: www.dawn.com
U Srbiji smo dosta ,,zaštićeni” od zapadjnjačkih sportova i zato u našim krajevima nisu popularni ili se čak ne zna ni da postoje.
Hokej, američki fudbal, bejzbol, hurling su samo neki od primera zapostavljenih sportova.Takodje, ako želimo da se u potpunosti opustimo i prepustimo nekoj kulturi, bilo bi poželjno isprobati ne samo njihovu hranu ili stil života, već i njihove igre, kako bismo ih lakše upoznali. Prihvatanjem tuđih ideja ostvaruje se mogućnost da reformišemo njihove ili napravimo nove igre po uzoru na stare. Otvaraju nam se putevi da drugima koje poznajemo pokažemo šta drugi narodi imaju da ponude i tako proširimo ne samo naše znanje, već i tuđe.
Izvor: amp.formula1.com
Izvor: amp.formula1.com

 

Slične vesti