fbpx

Zakasneli kreativni ponedeljak i Stefan Trajković, poznatiji kao Demian Heller, o Vranju

Stigao nam je mejl sa pesmom mladog Vranjanca Stefana Trajkovića, poznatijeg kao Demian Heller.

Pesma govori o gradu odakle je autor iste, a njen naziv je ,,Nemir”.

Uživajte!

Nemir

Ovde, među tmurnim oblacima, zgradama, slikama, leži jedan grad. Među ulicama se provlači njegovo ime i po kojim rečenicama upamćenim od strane gostiju. Kiša je dovela topla sećanja, a kapljice su dobovale po prozorima kuća.

Šta će ti doneti ova varoš? Sve, sem spokoja. Ulične svetiljke u tmini obasjavaju, dok se ljudi šetaju po korzoima već viđenih ulica.

Da li bih izustio nešto dok posmatram u kišnim satima kako me gromovi vraćaju kroz sve?

Kalup je polomljen. Nije za mene. Nije ni kafanski sto, jer sve te sentimentalne pesme sam proživeo i vraćao bih se samo na svoje lepe trenutke.

Što bih ja ponavljao dodire i poljupce? Bol je to. Na nekoj granici otpadnika, koji zabeležuje svoje reči, pamteći, kletva pametnih je urezana kroz naš um.

Daleko od pogleda i obećanja čekaću drugu priliku. Napišite te tri cifre dok u daljini iščekujem munje.

Šta će ti doneti ovo mesto? Sve, sem spokoja.

Popijte nešto, nasmejte se, dok ja to ne mogu. Nešto u meni odavno prelomi. Ne zbog stvari što alkul čini, no što u meni inat vuče do kraja sveta.

Ono sam što sam. Eh, Boro. Sad znam zašto si bio zle volje pre te devojke u mornarskoj majici. Osuđeni na žeđ za životom. Ne mogu nikako da se napojim.

Šta će ti doneti ovaj grad?

Sve, sem spokoja. Možda i hoće, kad umrem na belome odoru, spojenih ruku i pred Bogom, konačno oslobođen od ideala da ne lažemo.

VRANJE: Grad meraka i sevdaha (FOTO) | Najnovije vesti - Srbija danas

*Ukoliko si baš ti jedan od onih koji imaju šta da pokažu, ili poznaješ nekoga ko je takav, svoje radove nam šaljite na mejl carsija.redakcija@gmail.com.

Slične vesti