fbpx

Vranjski gimnazijalci finalisti NIS olimpijade iz ruskog jezika

U okviru 7. NIS olimpijade iz ruskog jezika, učenici Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, postigli su izuzetan uspeh u poznavanju i vladanju ruskim jezikom, i plasirali se u finale takmičenja, saopštila je škola.

Vedrana Gačić, Danilo Obradović, Veljko Sokolov, Andrej Veljković, Vladan Dunčić, Teodora Stajić, Stanislava Jovanović, Miona Stanković, Sara Radulović i Miloš Antić plasirali su se u finale NIS-ove olimpijade,odnosno u završni krug takmičenja koji će se održati 24. maja u Novom Sadu.

„Njihov mentor, profesorka Danijela Spasić, ponosna je na svoje učenike i ističe da su im motivacija i ljubav prema ruskom jeziku bili podstrek koji ih je doveo do ovog uspeha“, kažu iz vranjske Gimnazije.

Kompanija NIS posvećuje posebnu pažnju aktivnostima i projektima koji doprinose reafirmaciji i popularizaciji ruskog jezika u Republici Srbiji.

Najvažnija aktivnost Kompanije u ovom cilju je organizacija NIS olimpijade iz ruskog jezika u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ruskim centrom Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Slavističkim društvom Srbije.

Olimpijada iz ruskog jezika je takmičenje u poznavanju i vladanju ruskim jezikom, organizovano za učenike završnih razreda osnovnih škola, kao i za sve učenike srednjih škola i studente fakulteta u Republici Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Cilj ovog takmičenja je popularizacija ruskog jezika i povećanje broja učenika koji izučavaju ruski jezik u Srbiji i regionu.

Prva NIS Olimpijada iz ruskog jezika održana je u maju 2013. godine, a učestvovalo je 490 učenika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

J.R.

Slične vesti