fbpx

Vranjska ,,Aždaja” na Beogradskom sajmu

U Beogradu se od nedelje 21. oktobra održava ,,Beogradski sajam knjiga”, koji će trajati do 28. oktobra. Sajam se održava u nekoliko hala, gde je izloženo veliki broj knjiga sa preko 10.000 autora.

Na jednom od štandova (Makart knjižara, hala 4), nalazi se i zbirka pesama za decu ,,Aždaja napušta bajku”, mladog pesnika iz Vranja Stevana Miloševića.

 

 

 

Čaršija: Kako je došlo do toga da se i ,,Aždaja” nađe na najvećem sajmu na Balkanu?

Stevan: U razgovoru sa Jasminkom Petrović, dečjim piscem, kojoj se ,,Aždaja” jako dopala, došli smo na ideju da zbirka pesama bude izložena na štandu ,,Makart” knjižare u hali 4., na čemu sam joj veoma zahvalan.

Čaršija: Šta za tebe i aždaju znači prisustvo na najvećem sajmu knjiga na Balkanu?

Stevan: ,,Aždaja” je jako brzo pokupila simpatije u Pčinjskom okrugu i šire, tako da verujem da će isto biti i u ostalim krajevima. Sajam je upravo prilika za tako nešto, gde sam se potrudio da i svojim prisustvom na sajmu doprinesem tome.

 

 

 

 

 

 

Čaršija: Zašto je baš ovaj sajam još značajan za tebe i ,,Aždaju”.

Stevan: Zato što je ovo bila idealna prilika da se po prvi put predstavim na ovako velikom književnom skupu, kao i da upoznam mnoge ljude sa kojima bih možda ostvario neki vid saradnje u budućnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaršija: Mnogi sugrađani koji vole dečju poeziju, nisu možda imali prilike da prisustvuju promociji ,,Aždaje”, s toga, gde se može nabaviti tvoja knjiga?

Stevan: Ako se nalazite u Beogradu, knjigu možete naći na sajmu, štand ,,Makart” knjižare u hali broj 4, a ako ste u Vranju ili okolini, istu možete nabaviti u ,,Bookmark” knjižari u ulici Žikice Jovanovića Španca 25, u centru grada ispod Dunav osiguranja.

Slične vesti