fbpx

Vranje pobednik takmičenja Srbija u ritmu Evrope

Tim iz Vranja pobedio je na takmičenju Srbija u ritmu Evrope, koje je održano u subotu u Vrnjačkoj Banji, te će sledeće godine ovo najveće dečje muzičko takmičenje biti održano u Vranju.

Mlade predstavnice grada nastupile su u devetočlanom sastavu, uz pesmu kojom se Turska 2009. godine nadmetala na Eurosongu ,,Dum Tek Tek”.

U veoma jakoj konkurenciji od 24 grada učesnika, predstavnice Vranja dobile su najveći broj glasova publike i žirija i tako postale apsolutne pobednice.

Foto Grad Vranje

Tim iz Vranja čine vokalni solisti Mila Nikolić, Emilija Mišić i Sofija Stanković, kao i  srednjoškolke okupljene u šestočlanu plesnu grupu „Lollipop“ u sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić.

Vranjanke su svojim vokalno – scenskim umećem i ogromnom energijom na sceni ostavile snažan utisak na publiku u Vrnjačkoj Banji, koja je bila domaćin ovogodišnjeg takmičenja.

Pobednik je odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji su glasali putem SMS-a, dok je prema propozicijama takmičenja glavna nagrada plaćeni put pobednicima u zemlju koju predstavljaju.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine i namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja, dok se u okviru programa manifestacije organizuju besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo takmičenja.

J.R.

 

 

Slične vesti