fbpx

Vranje kao domaćin 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Juče, u petak je ozvaničena vest – Pozorište Bora Stanković u Vranju biće domaćin 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Tokom susreta gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, gradske većnice za kulturu Zorice Jović, direktora vranjskog pozorišta Nenada Jovića i predsednika Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Miodraga Dinulovića se razgovaralo o detaljima oko ovog događaja.

Odluka predsedništva Zajednice o tome da vranjskom pozorištu i gradu Vranju bude poverena organizacija 56. ,,Joakima” je bila jednoglasna.

– Ceneći napore koje je ansambl vaše pozorišne kuće uložio u proteklih osam godina na očuvanju pozorišnog života grada, kao i rezultate koje je zabeležio upravo na festivalu “Joakim Vujić”, odluka da vam poverimo organizaciju festivala u godini kada ste se vratili u svoj pozorišni dom više je negoopravdana i u svakom smislu mnogoznačna  izjavio je tokom susreta Dinulović.

Ovaj festival je jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji i njegovu važnost i značaj prepoznaje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ministarstvo je jedan od pokrovitelja manifestacije. Samim tim ova manifestacija ima nacionalni značaj.

Festival predstavlja presek najbolje produkcije profesionalnih pozorišnih predstava Srbije od Šapca do Gračanice.

Slične vesti