fbpx

Vranje dobilo svoje predstavnice na takmičenju ,,Srbija u ritmu Evrope”

U Pozorištu ,,Bora Stanković” je 27. februara održana audicija za izbor predstavnika Vranja u novom ciklusu dečijeg takmičenja ,,Srbija u ritmu Evripe”.

Podsećamo vas da je naš grad Vranje pobednik prošlogodišnjeg takmičenja koje je bilo održano u Vrnjačkoj banji, te je lokalna samouprava preuzela ulogu domaćina ove internacionalne manifestacije za 2020. godinu.

Vokalni sastav ovog puta čine Marijana Stošić, učenica osnovne škole ,,Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje i Anja Kafedžijska učenica Gimnazije ,,Bora Stanković“. Njih dve su, prema ocenama stručnog žirija, najbolje odgovorile zadatku u veoma jakoj konkurenciji talentovane dece iz svih škola na teritoriji grada Vranja.

Ovogodišnji tim predstavnika našeg grada čine srednjoškolke okupljene u plesnom timu, u sledećem sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović i Jana Stošić.

Ovaj projekat je namenjen deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Biraju se takmičari sa talentom za pevanje i ples, koji će na nekom od jezika evropskih zemalja predstaviti grad ili opštinu.

Umetnički direktor programa ,,Srbija u ritmu evrope”, Miloš Marković, boraviće u Vranju. Naglasio je da su u ovo takmičenje uključene 24 lokalne samouprave koje predstavljaju evropsle zemlje, uključujući Izrael i Australiju.

S obzirom da je Grad Vranje prošlogodišnji pobednik ove manifestacije, prema propozicijama takmičenja, tim iz Vranja će predstavljati Srbiju i izvodiće numeru na maternjem jeziku.

Slične vesti