fbpx

Vranjanci u humanitarnoj akciji za decu sa Kosmeta

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“, peti put zaredom organizuje humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora za decu sa Kosova i Metohije, koja se sprovodi i u Vranju.

Još jedna školska godina je pred nama, a mnogo srpskih porodica sa Kosova i Metohije ima problema da opremi svoju decu za školovanje. Ovo je već peta godina zaredom kako organizujemo prikupljanje školskog pribora za mališane iz južne srpske pokrajine. Pokažimo da smo sa njima, pomozimo im da se uspešno školuju“, navodi se u pozivu ove ogranizacije.

Akcija se odvija u većem broju gradova u Srbiji i nekoliko država, a trajaće do 03. septembra, nakon čega će se prikupljena pomoć raspodeliti školama u enklavama na Kosovu i Metohiji, a prikuplja se sve što je neophodno za školu, sveske, školski pribor, olovke, pernice i slično.

„Pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe našoj humanitarnoj akciji i da doniraju školski pribor ili novčani prilog prema svojim mogućnostima“, kaže se u pozivu.

Svi oni koji imaju volju da doniraju u skladu sa mogućnostima, mogu se obratiti kontakt osobi koja je zadužena za Vranje i okolinu na broj telefona 062 55 89 42.

J.R.

Slične vesti