Vranjanac sa ekipom Vojne akademije prvi na memorijalnoj jedriličarskoj regati

0
Foto Igor Salinger

Uroš Kostić iz Vranja našao se među tročlanom ekipom Vojne akademije koja je osvojila prvo mesto na 21. memorijalnoj jedriličarskoj regati posvećenoj majoru Zoranu Radosavljeviću, u klasi mikro (dužine 5,5 metara).

Ekipu su činili kadeti Vojne akademije, rod rečnih jedinica, Jelena Paunović i Uroš Kostić, sa skiperom Nikolom Marjanovićem.

Uroš se, kaže, jedrenjem bavi tri godine.

Ovo je njegovo treće učešće na Zokijevoj regati, a 2017. godine osvojio je treće mesto.

„Takmičenje je bilo jako zanimljivo, takmičarski interesantno. U našoj klasi bilo je 15 ekipa, tokom dva dana održane su dve trke, i bili smo prvi na obe trke. Pored toga, organizacija je bila odlična i drago mi je što sam bio deo ovog memorijala i regate“, kaže Uroš u izjavi za Čaršiju.

Foto Igor Salinger

Zokijeva regata završena je u nedelju 26. maja, nakon dvodnevnog takmičenja u nekoliko klasa i kategorija.

Ove godine, regatno polje oba dana bilo je na Dunavu, a više od 80 učesnika, nadmetalo se u klasama „optimist“, „laser 4.7“, „laser radijal“, „laser standard“, „mikro“ i „krstaš“.

Foto Igor Salinger

Memorijalna jedriličarska regata posvećena je majoru Zoranu Radosavljeviću, pilotu 127. lovačke avijacijske eskadrile „Vitezovi“ Vojske Jugoslavije, koji je poginuo u odbrani otadžbine 26. marta 1999. godine.

Foto Igor Salinger

Organizatori regate su Udruženje „Regata Zoran Radosavljević“, Jedriličarski klub „Zemun“, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, MUP Srbije – Rečna policija, Ministarstvo saobraćaja, Lučka kapetanija i druge kompanije.

Foto Igor Salinger

Regata u čast pilota i jedriličara majora Zorana Radosavljevića, prvi put je održana u Crnoj Gori 1999. godine, a od maja 2007. godine organizuje se u Beogradu.

J. Ristić

Prethodni tekstU utorak priredba „Bajka o zaboravljenima“ povodom Dana škole Radoje Domanović
Sledeći tekstFestival evropskog filma prvi put u Vranju

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime