fbpx

Vranjanac sa ekipom Vojne akademije prvi na memorijalnoj jedriličarskoj regati

Uroš Kostić iz Vranja našao se među tročlanom ekipom Vojne akademije koja je osvojila prvo mesto na 21. memorijalnoj jedriličarskoj regati posvećenoj majoru Zoranu Radosavljeviću, u klasi mikro (dužine 5,5 metara).

Ekipu su činili kadeti Vojne akademije, rod rečnih jedinica, Jelena Paunović i Uroš Kostić, sa skiperom Nikolom Marjanovićem.

Uroš se, kaže, jedrenjem bavi tri godine.

Ovo je njegovo treće učešće na Zokijevoj regati, a 2017. godine osvojio je treće mesto.

„Takmičenje je bilo jako zanimljivo, takmičarski interesantno. U našoj klasi bilo je 15 ekipa, tokom dva dana održane su dve trke, i bili smo prvi na obe trke. Pored toga, organizacija je bila odlična i drago mi je što sam bio deo ovog memorijala i regate“, kaže Uroš u izjavi za Čaršiju.

Foto Igor Salinger

Zokijeva regata završena je u nedelju 26. maja, nakon dvodnevnog takmičenja u nekoliko klasa i kategorija.

Ove godine, regatno polje oba dana bilo je na Dunavu, a više od 80 učesnika, nadmetalo se u klasama „optimist“, „laser 4.7“, „laser radijal“, „laser standard“, „mikro“ i „krstaš“.

Foto Igor Salinger

Memorijalna jedriličarska regata posvećena je majoru Zoranu Radosavljeviću, pilotu 127. lovačke avijacijske eskadrile „Vitezovi“ Vojske Jugoslavije, koji je poginuo u odbrani otadžbine 26. marta 1999. godine.

Foto Igor Salinger

Organizatori regate su Udruženje „Regata Zoran Radosavljević“, Jedriličarski klub „Zemun“, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, MUP Srbije – Rečna policija, Ministarstvo saobraćaja, Lučka kapetanija i druge kompanije.

Foto Igor Salinger

Regata u čast pilota i jedriličara majora Zorana Radosavljevića, prvi put je održana u Crnoj Gori 1999. godine, a od maja 2007. godine organizuje se u Beogradu.

J. Ristić

Slične vesti