fbpx

Viridi: “Umetnost je linija oko tvojih misli”

U subotu, 22. januara, u Galeriji Narodnog univerziteta grada Vranja, održana je tribina pod nazivom „Umetnost je linija oko tvojih misli“ u organizaciji još uvek neformalnog udruženja mladih aktivista Viridi iz Vranja. Gosti tribine bili su Filip Jovanović, psiholog i vlasnik antikvarnice i umetničke galerije, i Ivan Veljković, producent i kompozitor.

Oni su, u razgovoru sa moderatorom događaja, Radomirom Arsićem, govorili o samom konceptu umetnosti, odnosu posmatrača i stvaraoca prema jednom umetničkom delu, položaju umetnika u Vranju, te o prihvaćenosti i ophođenju društva prema umetnosti i umetnicima na ovom podneblju.

Obojica gostiju dali su svoje mišljenje o ovim temama, potrudivši se da to što više potkrepe primerima iz svog iskustva u radu i svakodnevnom životu. Filip je dao psihološki osvrt  na navedeno, dok je Ivan, kao umetnik, govorio o sopstvenim zapažanjima i inspiraciji.

Pred sam kraj tribine, publika, koju su uglavnom činili srednjoškolci, imala je priliku da predstavi svoje radove, te su neki od njih čitali poeziju koju pišu.

Autor: Selena Kostakiev

Slične vesti