fbpx

Večeras Izvanredno pozorište – pod maskama i prva online premijera komada ,,Brod ljubavi”

Grupa umetnika iz Užica, Novog Pazara, Lazarevca, Šapca, Kraljeva i Beograda nam dokazuju da je pozorište moguće i u vreme vanrednog stanja. Ekipa iz raznih krajeva Srbije se okupila u skoro osnovano Izvanredno pozorište – pod maskama.

,,Brod ljubavi”, Nebojše Romčevića, biće njihova prva predstava koju će publika moći uživo da pogleda večeras od 22 časa, na youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCEpfnz777_xhcy1S7212jeA .

Predstava je u režiji Tee Puharić koja nas podseća da će priču „smeštenu u doba nakon pada Gvozdene zavese, na izlizanom brodu koji vikendima plovi Baltikom, a tokom plovidbe očajni i poniženi iz istočnoevropskih zemalja nude ljubavne usluge zapadnoevropskim mušterijama” glumci dočarati iz svojih domova. Večeras ćemo imati priliku da vidimo: Jelenu Filipović, Andrijanu Simović, Kristinu Pajkić, Tamaru Radovanović, Janka Cekića, Jelenu Ranković, Anđelu Kiković, Janka Radišića, Vladana Slavkovića, Rifata Rifatovića, Branislava Bašića, Vahidina Prelića i Darka Bjekovića.

Davor Perunović je autor scenografije, a muziku je osmislio Marko Karanfilovski. Za tehničku podršku su zaduženi Vladimir Profilović i Marko Mutavdžić.

Zahvaljujući Instagramu, publici je bilo omogućeno da bira repertoar, objašnjava rediteljka. Prilikom odabira Romčevićev komad je dobio najveći broj glasova.

Da li je moguće pozorište u vreme vanrednog stanja, u vreme ludila na celoj planeti? Ne samo da je moguće, već je i neophodno. Na ideju mladog glumca iz Novog Pazara Rifata Rifatovića, okupili smo ekipu glumaca i tehničkog osoblja. Ta ideja je pozorište od kuće. Svi su u svojim domovima, a partnere imaju na ekranima svojih telefona, kompjutera ili tableta – objašnjava rediteljka Tea Puharić i, takođe, poručuje – Baveći se ovim tekstom, shvatila sam koliko je situacija nepromenjena od početka devedesetih do danas.

Slične vesti