Večeras Izvanredno pozorište – pod maskama i prva online premijera komada ,,Brod ljubavi”

0

Grupa umetnika iz Užica, Novog Pazara, Lazarevca, Šapca, Kraljeva i Beograda nam dokazuju da je pozorište moguće i u vreme vanrednog stanja. Ekipa iz raznih krajeva Srbije se okupila u skoro osnovano Izvanredno pozorište – pod maskama.

,,Brod ljubavi”, Nebojše Romčevića, biće njihova prva predstava koju će publika moći uživo da pogleda večeras od 22 časa, na youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCEpfnz777_xhcy1S7212jeA .

Predstava je u režiji Tee Puharić koja nas podseća da će priču „smeštenu u doba nakon pada Gvozdene zavese, na izlizanom brodu koji vikendima plovi Baltikom, a tokom plovidbe očajni i poniženi iz istočnoevropskih zemalja nude ljubavne usluge zapadnoevropskim mušterijama” glumci dočarati iz svojih domova. Večeras ćemo imati priliku da vidimo: Jelenu Filipović, Andrijanu Simović, Kristinu Pajkić, Tamaru Radovanović, Janka Cekića, Jelenu Ranković, Anđelu Kiković, Janka Radišića, Vladana Slavkovića, Rifata Rifatovića, Branislava Bašića, Vahidina Prelića i Darka Bjekovića.

Davor Perunović je autor scenografije, a muziku je osmislio Marko Karanfilovski. Za tehničku podršku su zaduženi Vladimir Profilović i Marko Mutavdžić.

Zahvaljujući Instagramu, publici je bilo omogućeno da bira repertoar, objašnjava rediteljka. Prilikom odabira Romčevićev komad je dobio najveći broj glasova.

Da li je moguće pozorište u vreme vanrednog stanja, u vreme ludila na celoj planeti? Ne samo da je moguće, već je i neophodno. Na ideju mladog glumca iz Novog Pazara Rifata Rifatovića, okupili smo ekipu glumaca i tehničkog osoblja. Ta ideja je pozorište od kuće. Svi su u svojim domovima, a partnere imaju na ekranima svojih telefona, kompjutera ili tableta – objašnjava rediteljka Tea Puharić i, takođe, poručuje – Baveći se ovim tekstom, shvatila sam koliko je situacija nepromenjena od početka devedesetih do danas.

Prethodni tekstUdruženje pčelara doniralo med najstarijim sugrađanima
Sledeći tekst,,Mogu da učim, mogu da radim”, ovogodišnji slogan za Svetski dan osoba sa autizmom

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime