fbpx

Uspešno proteklo takmičenje u slalomu na rolerima, Vranjanci osvojili 37 medalja

Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima, koje je održano proteklog vikenda u centru Vranja, završeno je u nedelju dodelom nagrada za najbolje roleraše.

Oba dana učestvovalo je oko 135 takmičara, među kojima su bili i gosti iz Letonije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Italije.

Foto Čaršija

Među jakom konkurencijom, članovi SK Besna kobila iz Vranja, osvojili su 37 medalja, i to sedam bronzanih, i po 15 srebrnih i zlatnih medalja.

U kategoriji devojčica do šest godina, u subotu, prvog dana trke četvrto mesto osvojila je Nađa Stamenković članica SK Besna kobila Vranje, treće mesto pripalo je Mini Stojanović iz Sportskog udruženja Extreme iz Niša, druga je Danica Ilić iz SK Besna kobila, a prva je njena klubska drugarica Petra Stojiljković.

Foto Čaršija

U kategoriji dečaka do šest godina, oba dana trke, treće mesto osvojio je Lazar Antić iz SK Besna kobila, drugi je njegov klubski drug Đurađ Ljubić, a zlatom se okitio Lazar Spasić iz istog kluba.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do osam godina, u subotu, peto mesto osvojila je Vera Ilić članica SK Besna kobila, četvrta je Lola Ignjatović iz niškog Sportskog udruženja Extreme, treće mesto pripalo je Dunji Đokić iz Niša, druga je Marta Branković iz niškog Extreme-a, a prva je Dunja Arsić članica SK Besna kobila Vranje.

Foto Čaršija

U kategoriji dečaka do osam godina, prvog dana trke, peto mesto zauzeo je Poljak Mateus Kapala, četvrti je Vuk Đorđević iz SK Besna kobila, treće mesto osvojio je Ogriz Terž iz Slovenije, drugi je Nikola Kostadinović iz Vranja, a prvo mesto osvojio je njegov rođeni brat Strahinja Kostadinović.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do deset godina, prvog dana trke, peto mesto pripalo je Nikolini Stamenković iz SK Besna kobila, četvrto mesto osvojila je Ana Živković članica SK Osa iz Kragujevca, treća je Darija Antić iz Niša, drugo mesto pripalo je Maši Jović članici SK Besna kobila, a najbolja u ovoj kategoriji je njena klubska drugarica Petra Ljubisavljević.

U kategoriji dečaka do deset godina, oba dana trke, prvo mesto osvojio je Patrik Kapala iz Poljske.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do 12 godina, prvog dana trke, četvrto mesto pripalo je Anikiji Premović članici SK Osa iz Kragujevca, treća je Mitra Branković iz Niša, srebrnu medalju osvojila je Anastasija Stojanović iz SK Besna kobila, a zlatom se okitila njena klubska drugarica Stefana Stojanović.

U kategoriji dečaka do 12 godina, peti je Aleksa Mladenović iz Vranja, četvrti je njegov drug Danijel Ljubisavljević, treći je Špegelj Tire, drugi je Hendler Ajn, obojica članovi SK Vuzenica, a prvi u ovoj kategoriji je Georg Šmalc iz Letonije.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do 14 godina, oba dana srebrnom medaljom okitila se Kaja Sretić članica SK Besna kobila, a zlato je i u subotu i nedelju pripalo njenoj klubskoj drugarici Emiliji Arsić.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do 16 godina, prvog dana trke, peto mesto osvojila je Jovana Jovanović članica SK Besna kobila, četvrta je Žana Ina iz Slovenije, treće mesto osvojila je Iga Bartovska iz Poljske, druga je Italijanka Katerina Sirigoi, i prva Karolina Aratajči iz Poljske.

U kategoriji juniorki, oba dana takmičenja, drugo mesto osvojila je Milica Petković članica SK Besna kobila, a prva je njena klubska drugarica, najbolja srpska takmičarka Mia Dedinac.

Foto Čaršija

U kategoriji seniorki, oba dana takmičenja, četvrto mesto osvojila je Rut Štimfl iz Nemačke, članica Tempiš tima, treća je Anastasija Veselinović iz SK Besna kobila Vranje, druga je Anja Novak jedna od najboljih svetskih slalomašica iz Poljske, a najbolja u ovoj kategoriji je Julija Šlegel iz Nemačke.

Foto Čaršija

U kategoriji seniora treće mesto prvog dana trke osvojio je Neit Marsar iz Rolerskog kluba Kranj iz Slovenije, drugi je Francis Štimfl iz Nemačke, a šampion u ovoj kategoriji je njegov brat Patrik Štimfl.

U nedelju, drugog dana trke, u kategoriji devojčica do šest godina četvrto mesto osvojila je najmlađa takmičarka petogodišnja Lena Stanković članica SK Besna kobila, treće mesto pripalo je njenoj klubskoj drugarici Nađi Stamenković, druga je Danica Ilić iz istog kluba, a šampionka u ovoj kategoriji, kao i prvog dana trke je Petra Stojiljković iz SK Besna kobila.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do osam godina peto mesto osvojila je Magdalena Stojanović iz SK Besna kobila Vranje ekspozitura u Nišu, četvrta je Vera Ilić članica SK Besna kobila, treća je njena klubska drugarica Dunja Stojiljković, srebrom se okitila Dunja Đokić iz Niša, a zlatna je Dunja Arsić članica SK Besna kobila Vranje.

Foto Čaršija

U kategoriji dečaka do osam godina, drugog dana trke, peto mesto zauzeo je Vuk Đorđević iz SK Besna kobila, četvrto mesto osvojio je Ogriz Terž iz Slovenije, treći je Nikola Kostadinović član SK Besna kobila, drugo mesto osvojio je njegov rođeni brat i šampion u Srbiji u ovoj kategoriji Strahinja Kostadinović, a prvi je Mateus Kapala iz Poljske.

Foto Čaršija

U kategoriji devojčica do deset godina, četvrta je Nikolina Stamenković iz SK Besna kobila, treće mesto osvojila je Ana Živković članica SK Osa iz Kragujevca, druga je Petra Ljubisavljević iz Vranja, a najbolja u ovoj kategoriji je Vranjanka Maša Jović.

U kategoriji devojčica do 12 godina treće mesto pripalo je Anikiji Premović članici SK Osa iz Kragujevca, druga je Stefana Stojanović SK Besna kobila, a zlatom se okitila njena klubska drugarica Anastasija Stojanović.

Foto Čaršija

U kategoriji dečaka do 12 godina, drugo mesto osvojio je Tadija Ljubisavljević član SK Besna kobila, a šampion u ovoj kategoriji je Georg Šmalc iz Letonije.

U kategoriji devojčica do 16 godina peto mesto osvojila je Taira Gericio iz Italije, četvrta je Jovana Jovanović članica SK Besna kobila, treće mesto osvojila je Italijanka Katerina Sirigoi, druga je Karolina Aratajči iz Poljske, a šampionka u ovoj kategoriji je Iga Bartovska iz Poljske.

Foto Čaršija

U kategoriji seniora treće mesto osvojilo je Aleš Sever iz Italije, drugi je Francis Štimfl iz Nemačke, a šampion u ovoj kategoriji, kao i prvog dana takmičenja je njegov brat Patrik Štimfl.

Nagradu za najbrže postignuto vreme oba dana takmičenja osvojila je Mia Dedinac iz Vranja koja se našla na trećem mestu, druga je Anja Novak iz Poljske, a za najbržu takmičarku proglašena je Julija Šlegel iz Nemačke.

Foto Čaršija

Treći takmičar za najbolje postignuto vreme u oba dana trke je Georg Šmalc iz Letonije, drugi je Nemac Francis Štimfl, a najbrži je njegov brat Patrik Štimfl.

Foto Čaršija

Češki proizvođač roler opreme „Tempiš“ obezbedio je poklone za najbolje takmičare.

Organizator događaja je Skijaški klub ,,Besna kobila”  pod pokroviteljstvom grada Vranja.

J. Ristić

Slične vesti