fbpx

Uspeh učenika OŠ “Svetozar Marković” na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi

Učenici osnovne škole “Svetozar Marković” su pokazali zavidno znanje na poslednjem takmičenju geografije. Naime, radi se o Nacionalnoj geografskoj olimpijadi gde su se svi učenici plasirali na regionalni nivo takmičenja. Svi učenici su zauzeli treće mesto. Učestvovalo je 9 učenika, a takmičenje je održano online uz podršku Kulturno-obrazovnog centra u Vranju.

Olimpijada je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kao veliku podršku učenika ističu se nastavnici Milijana Mišić, Galabina Milenković i Milica Stanković koji motivišu učenike i pokazuju im najlakše načine da razviju kritičko i logičko mišljenje. Već pomenute nastavnice očekuju još bolji plasman učenika na regionalnom takmičenju.

Iz osnovne škole “Svetozar Marković” ističu da je olimpijada prava prilika da se pokaže koliko su deca zapravo talentovana, te i da ima dosta razloga za optimizam. Plasirani su učenici osmog razreda Ljiljana Anđelković i Đorđe Gorčić, učenici sedmog razreda Mina Postolović, Pavle Tasić, Ognjen Nasković, Mateja Trajković i Mladen Stojanović i učenici šestog razreda Teodora Đorđević i Branislav Đorđević.

Slične vesti