fbpx

Uskršnja radionica i izložba dečjih radova na Pedijatriji

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju, putem donacija za ovaj veliki praznik, omogućilo je deci koja Uskrs dočekuju na Dečjem odeljenju, da sa svojim majkama ukrase jaja i na taj način se razvesele, a bolničke dane učine ugodnijima, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Na taj način, rukovodstvo ZC poželeo je deci srećan praznik, brz oporavak i da sledeći Uskrs provedu u krugu svojih porodica.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić, kaže da na „ovakvom prazniku svi treba da razmišljamo jedni o drugima, o solidarnosti i humanosti na koje u ovom vremenu kada svi jurimo za nekim drugim, prolaznim vrednostima pomalo zaboravljamo“.

Antićeva je istakla da su solidarnost, društvena odgovornost i briga o ljudima vrednosti koje u našem društvu treba da imaju daleko važnije mesto.

„Na Uskrs, koji je praznik nade i praznik pobede života, želim da pošaljemo takvu jednu poruku, da sa daleko više ljubavi, brige jedni o drugima treba da idemo napred, jer samo tako ovo društvo može da bude uspešno i da se razvija“, rekla je ona.

Za svu decu koja će Uskrs provesti na Dečjem odeljenju, ističe, obezbeđena su kinder jaja kao i praznični obroci sa kolačima, farbana jaja u lukovini, na stari srpski tradicionalni i najzdraviji način kao i za sve ostale hospitalizovane pacijente tokom uskršnjih praznika.

J.R.

Slične vesti