fbpx

Upis dece u vrtić preko usluge ,,e – Vrtić’

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da svojim građanima omoguće podnošenje elektronskih prijava deteta u predškolsku ustanovu i ova usluga je poznata kao „e-Vrtić”.

Konkurs za upis dece u PU ,,Naše dete” u Vranju biće raspisan do 15. maja 2020. godine. Svi roditelji zainteresovani za upis dece za radnu 2020/21. godinu moći će u ovom periodu da podnesu zahtev za upis elektronskim putem, preko Portala e-Uprava/usluge ,,e – vrtić”.

Od ove godine usluga upisa dece u Predškolsku ustanovu na ovaj način omogućena je i u Vranju. Do sada su roditelji morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac – rekao je načelnik Gradske uprave, Dušan Aritonović.

Dodao je još to da Gradska uprava u Vranju nastavlja sa primenom novih i inovativnih rešenja, koja će ojačati partnerstvo sa građanima, u ovom slučaju sa roditeljima mališana, posebno u trenutnoj situaciji kada je neophodno smanjenje kontakata i dodatna zaštita zdravlja svih ljudi.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Slične vesti