fbpx

Učenicima Pete škole specijalna nagrada za FILMić „Drugarstvo, ne nasilje“

Učenici OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju nagrađeni su specijalnom nagradom na republičkom konkursu FILMić 2019, koji se nalazi u Kalendaru takmičenja, a koji je raspisao Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada.

Nagrađeni su učenici šestog razreda Mila Trajković i Slaviša Đorđević iz odeljenja 6/3 i učenik Sava Stamenković iz odeljenja 2/5, koji su sa mentorkom, učiteljicom Lidijom Novković snimali film na temu Vršnjačko nasilje.

Foto OŠ Svetozar Marković

Tema se odnosi na borbu protiv vršnjačkog nasilja koja je sve prisutnija u našim školama.

„Njihov film Drugarstvo, ne nasilje nagrađen je na reviji FILMić specijalnom nagradom za ideju. Smotra revije kratkog đačkog filma pod nazivom FILMić pedstavlja pravi izazov za učenike i njihove mentore jer se od učesnika očekuje kreativnost“, saopštili su iz vranjske škole.

Foto OŠ Svetozar Marković

Učenici prave film (trajanje filma je do pet minuta) na zadatu temu.

Izrada filma podrazumeva jasnu ideju, izraženu kreativnost, rad na dizajnu kroz izradu menija, titlova i efekata, kao i integraciju fotografija i audio materijala sa video zapisom.

Foto OŠ Svetozar Marković

Završna manifestacija revije FILMić održana je 29. maja u Novom Sadu kada su nagrađenim učesnicima uručene nagrade i diplome.

J. Ristić

Slične vesti