Učenici Medicinske škole pobednici kviza Zaštitarenje-kvizičarenje

0
smartcapture

Ekipa Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ u Vranju, osvojila je prvo mesto na kvizu „Zaštitarenje-kvizičarenje“, koji je održan povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, u Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju u sredu 5. juna.

Prvo mesto u ovogodišnjem nagradnom kvizu osvojili su đaci Medicinske škole, kpji su kao nagradu dobili po eksterni punjač baterije.

Drugo mesto pripalo je đacima Poljoprivredno-veterinarske škole „Stevan Sinđelić“, koji su dobili po blutut zvučnik, dok je treće mesto pripalo đacima Gimnazije „Bora Stanković“ koji su dobili po USB memoriju.

„Zaštitarenje-kvizičarenje“ je kviz provere znanja, informisanosti i sposobnosti procene osmišljen od strane tima nastavnika Škole za učenike radi razvijanja kompetencija savremenog čoveka.

Na ovaj dan, ustanovljen još 1974. godine, UN skreću pažnju vlada država i najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja.

„Drugi put za redom Dan zaštite životne sredine obeležen je projektom, nagradnim kvizom za učenike treće godine srednjih škola sa teritorije Grada Vranja pod pokroviteljstvom Societe Generale banke koja je i obezbedila nagrade za prva tri mesta“, kažu iz vranjske Visoke škole.

Visoka škola primenjenih strukovnih studija Vranje, kao organizator događaja, zahvaljuje se svim učesnicima, a nagrađenima čestita osvojene nagrade i poziva škole da iduće godine na isti način, u većem broju obeleže Svetski dan zaštite životne sredine

J. Ristić

Prethodni tekstKrunisanje MMA karijere Milana Nakića u Beču
Sledeći tekstGimnazijalci i Komrad sadnjom cveća obeležili Dan zaštite životne sredine

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime