fbpx

U osnovnim i srednjim školama održano takmičenje ,,Pažljivkova smotra”, edukacija o bezbednosti u saobraćaju

U petak, 28. februara, je u svim osnovnim školama i vrtićima na teritoriji grada Vranja održano takmičenje ,,Pažljivkova smotra”.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović prisustvovali su početku takmičenja u vrtiću “Neven”, predškolske ustanove “Naše dete”, kao i u OŠ Vuk Karadžić.

Veliko je zadovoljstvo što Grad Vranje učestvuje u realizaciji ovako značajnog projekta.

Danas se održava prva faza ovog nadmetanja u kojoj učestvuju mališani predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Uključeno je 2.309 dece i cilj nam je da se najmlađi pravilno edukuju o pravilima i bezbednom ponašanju u saobraćaju – rekao je Tričković.

Uz to je dodao i da je ,,težnja lokalne samouprave da se broj povređene dece u saobraćaju prepolovi i da nema stradalih”.

Zorica Jović, gradska većnica, akcenat je stavila na važnost povećanja nivoa bezbednosti u saobračju najmlađih učesnika i ,,spremnost lokalne samouprave da podrži sve aktivnosti i inicijative ka ostvarenju tog cilja”.

Zamenica direktora PU ,,Naše dete”, Lidija Petković, dodala je da se mališani u vrtiću ,,redovno edukuju o bezbednosti u saobraćaju” i da je ovo takmičenje ,,još jedan odličan načinza usvajanje dodatnih znanja o pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju”.

Opštinsko takmičenje ,,Pažljivkova smotra” održaće se 27. marta, a lokalna samouprava je za najbolje učesnike obezbedila vredne nagrade.

Organizatori takmičenja u školama su Savet za bezbednost saobraćaja Vranja i Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije, uz podršku Tehničke škole Vranje.

Slične vesti