fbpx

U četvrtak i petak akcija suzbijanja komaraca i krpelja

Suzbijanje komaraca na teritoriji grada Vranja obaviće se u četvrtak 20. juna, u periodu od 17.30 do 22 časa, a tretman krpelja u petak 21. juna ujutru od 7 do 10 časova.

„Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenim terminima trenutno sklone iz zone tretmana dok se proces ne završi. Tretman će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT”, kažu iz Odeljenja za informisanje Gradske uprave Vranje.

Takođe, upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela.

„Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere – noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom, ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom”, napominju iz Gradske uprave.

Tretman suzbijanja komaraca, krpelja i larvi obaviće Društvo za ekološku i sanitarnu zašitu (dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju)Visan DOO iz Zemuna.

J.R.

Slične vesti