fbpx

Tribina i predavanje FONDACIJE TIJANE JURIĆ o bezbednosti dece u Vranju

Fondacija Tijana Jurić je organizovala predavanje i tribinu u petak 13. decembra u Vranju. Na predavanju i tribini će govoriti sam osnivač fondacije i Tijanin otac, Igor Jurić.

KO JE TIJANA JURIĆ?

Tijana Jurić je rodjena u Subotici, 4. maja 1999. godine. Imala je samo petnaest godina kada je oteta i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok. Nedaleko od sportskog centra ,,Rata” u Bajmoku je bila poslednji put viđena 25 minuta bakon ponoci. Telo devojčice je pronađeno 12 dana kasnije, 7. avgusta na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, opština Sombor. Dragan Đurić, mesar iz beogradskog naselja Surčin, je označen kao ubica.

Tijana Jurić

Edukacija za učenike sedmog i osmog razred pod nazivom ,,Tijanin klik”, koja govori o bezbednoj upotrebi interneta, zakazana je u OŠ Vuk Karadžić od 13 časova.

U sali Doma vojske će se održati tribina na temu pedofilije, trgovine ljuduma i raznoraznim drugim opasnostima koje prete deci na internetu, pod nazivom ,,Ukradena bezbednost”.

Tribina ,,Ukradena bezbednost” je, pre svega, namenjena odraslima, roditeljima, kao i prosvetnim i socijalnim radnicima, ali i drugim stručnjacima koji se bave decom i njihovom bezbednošću.

Fondacija Tijana Jurić je osnovana 2. juna 2015. godine, kao neprofitna organizacija, angažovanjem oca nastradale devojčice, Igora Jurića. Glavni i osnovni zadatak fondacije je da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece u Srbiji.

Slične vesti