fbpx

Treće mesto na državnom prvenstvu za ,,maratonca” Kristijana Stošića

Na državnom prvenstvu u Kruševcu na stazi dužine 10 kilometara naš grad i atletski klub ,,Vranjski maratonci” predstavljali su Kristijan Stošić, Saša Ćuković i Nikola Janjić.
U sklopu državnog prvenstva, održan je Kruševački polumaraton u disciplini do 10 kilometara. Vranjanac Kristijan Stošić stigao je na cilj treći, posle Milana Mitrovića i Ognjena Stojanovića, te je već na prvom učešću ispred atletskog kluba ,,Vranjski maratonci” doneo prvu medalju svom klubu.
,,Ovo je veliki uspeh za naš klub i za naš grad, jer smo se, mislim po prvi put kao grad upisali kao osvajači jedne od medalja na nekom od državnih prvenstava. Prošle godine su za naš grad čuli na Beogradskom maratonu, a sada smo se upisali i na državnom prvenstvu. Prezadovoljan sam osvojenim mestom, budući da je moja primarna disciplina maraton. Zahvaljujem se klubu na tehničkoj podršci koju mi pružaju kao i gradu koji je stao iza cele ove priče. Nastavljamo gde smo stali i do kraja godine nas očekuje i državno prvenstvo u polumaratonu, maratonu i planinskom trčanju, tako da ima osnova da se nadamo još nekoj od medalja” – kaže Kristijan.
Narednog vikenda naše maratonce očekuje učešće na ultramaratonskoj manifestaciji na relaciji Beograd – Niš.

Slične vesti