fbpx

Treća akcija ,,Aktičistkinja”: Mačkina česma ponovo zagađena

Neformalna grupa ,,Aktičistkinje” je juče, u nedelju 14. aprila održala svoju treću javnu akciju čišćenja. Ponovo je čišćeno na lokaciji uzvodno od Mačkine česme, kod ulice Đure Jakšića. Jedanaestoro članova grupe se suočilo sa istim problemom od pre nedelju dana.
,,Smeća je bilo u skoro istoj meri i pored reke na obali i u samoj reci. Zagađivanje je konstantno i nečija ružna navika. U reci smo naišli na najviše plastičnih flaša, kao i na pune kese za đubre koje je neko bacio tu, umesto u svoju kantu. Još jedan od zagađivača jeste pijaca koja se nalazi nedaleko od reke, što pretpostavljamo zbog veće količine hrane koju smo sakupili. Mačkina česma, koja je čišćena u prvoj akciji, je ponovo zagađena. Ovim putem skrećemo pažnju sugrađanima, naročito onima koji žive u okolini reke i česme, da obrate više pažnje na svoju okolinu i uticaj koji imaju na nju” kažu ža Čaršiju članovi ,,Aktičistkinje.
Grupa će i sledeće nedelje, kao i prethodne tri organizovati akciju čišćenja. Za sva buduća okupljanja i precizne informacije o akcijima dostupan je naš Instagram nalog @akticistkinje.

Slične vesti