fbpx

TOTALNA DOMINACIJA VRANJSKOG ,,SEVDAHA” NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U RUMUNIJI

Osvojena dva PRVA mesta na Međunarodnom takmičenju folklora u Rumuniji.

Folklorni ansambl ,,Sevdah” iz Vranja je još jednom dokazao svoj kvalitet i uvežbanost na Međunarodnom takmičenju folklora u Rumuniji. Zapravo, radi se o dominaciji u ženskoj igračkoj kategoriji i prvo mesto za kompletan igrački ansambl.

Sam festival je krenuo tradicionalnim predstavljanjem i svečanim defileom. Na festivalu su se takmičila 17 Ansambla (13 iz Rumunije, Moldavije, Crne Gore, Makedonije i Srbije).

Rukovodioci folklornog amsambla ,,Sevdah”, Vladimir Janković i Tanja Cvetković iz susedne Rumunije, gde festival i dalje traje (29.08. – 02.09.) nam ukratko prepričavaju utiske: ,,Takmičenje je bilo u ženskoj kategoriji, u miks kategoriji tj. kompletan ansambl, u solo pevanju i u grupnom pevanju. Što se tiče igre, mi smo spremali i igrali igre iz Leskovca. Da je jedna od specifičnijih igara sa juga Srbije dokazuje i to da je publika odlično reagovala i da je žiri bio, slobodno možemo reći, oduševljen. Ostaje nam druženje i igra još dva dana, te se nadamo da ćemo u naše Vranje doneti još koju nagradu”.

[envira-gallery id=”4206”]

Slične vesti