fbpx

Takmičenje Srbija u ritmu Evrope naredne godine u Sportskoj hali u Vranju

Vranje će naredne godine biti domaćin najvećeg dečjeg muzičkog takmičenja Srbija u ritmu Evrope, koje će biti održano u Sportskoj hali.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradska većnica za kulturu Zorica Jović sastali su se danas sa organizatorima ovog takmičenja Davidom Makevićem i Igorom Karadarevićem, povodom predstojećih aktivnosti koje treba preduzeti tokom organizacije takmičenja, koje će se zahvaljujući pobedi Vranjanki održati naredne godine u Vranju.

Nakon sastanka, za predstavnice grada na takmičenju Srbija u ritmu Evrope upriličen je prijem na kome se pohvalno govorilo o samom nastupu devojaka, koji je emitovan uživo na TV Prva.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je inicijalni sastanak doneo preliminarne dogovore u pogledu definisanja oragnizaciono-tehničkih detalja.

„ Za mesto održavanja takmičenja odabrana je Sportska hala u Vranju. Predstoji nam veliki posao, a mi smo kao lokalna samouprava već ozbiljno pristupili planu organizacije i suguran sam da ćemo se pokazati kao najbolji domaćin do sada. Gradsko rukovodstvo uključiće i članove vranjske ekipe u realizaciju ovog velikog događaja obzirom na njihovo iskustvo u dosadašnjem takmičenju“, istakao je Milenković.

Zorica Jović istakla je da ,,nije mala stvar osvojiti pobedu u konkurenciji 24 grada i opština, a još je veće zadovoljstvo što je trijumf ostvaren već u drugoj godini takmičenja, što samo dokazuje kvalitet devojaka”.

Igor Karadarević napomenuo je da kao nagrada organizatora pobedničkom timu sledi put u Istanbul u februaru, a da su predstavnice grada dobile poziv od ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu da otpevaju himne Republike Srbije, Savezne Republike Nemačke i Evropske Unije, tokom proslave 30 godina od pada Berlinskog zida.

Na sastanku je kao veoma bitan događaj najavljen dolazak 23 ambasadora Evrope, Izraela i Australije u Vranje, u sklopu promocije takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

Slične vesti