fbpx

Takmičari vranjskog Bilijar kluba ,,Vuksan” osvojili četiri medalje

Iako možda nismo navikli, pored brojnih sportskih klubova u Vranju, neposredno posle nove 2018. godine, osnovan je Bilijar klub ,,Vuksan”.

Bijar klub ,,Vuksan”

Radi se o sugrađanima koji su veliki ljubitelji ovog sporta koji godinama igraju, a povremeno i organizuju manja takmičenja radi druženja. U 2019. godinu ulaze s ciljem podizanja svesti o ovom sportu, dok bilijar klub ,,Vuksan” osnivaju još 03.01.2018. godine.

Na turniru u Makedoniji, u Skoplju, u organizaciji ,,Gran kluba” koji je trajao dva dana, Vranjanci su osvojili četiri medalje.

 

Mihael Stošić

Jedan od članova bilijar kluba ,,Vuksan”, Mihael Stošić kaže za Čaršiju da su zadovoljni nagradom, ali da je ovo tek zvaničan početak. ,,Okupljeni u klubu oko bilijara imamo za cilj oživljavanje ovog sporta u našem gradu. Do sada se sve zasnivalo na prijateljskim takmičenjima, a onda smo odlučili da ovaj sport podignemo na viši i profesionalniji nivo. U Skoplju smo osvojili treće mesto, ali svakako nastavljamo dalje, jer ova moja prva medalja mi daje samo veći podstrek da nastavim još više da treniram“.

 

Slične vesti