fbpx

Svečana akademija povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara

Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije (NAUZR), dobrovoljna strukovna organizacija Udruženja zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, nastavnika stručnih i visokih škola sa teritorije Republike Srbije organizovaće 12. maja Centralnu akademiju u Vranju povodom Međunarodnog dana sestara, saopštio je ZC Vranje.

Prema rečima predsednice NAUZR-a za Pčinjski okrug Jasmine Ristić, organizacija Svečane akademije je velika čast i ponos regionalne podružnice Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije posle nepune godine od osnivanja u Pčinjskom okrugu.

„Istovremeno, to je i velika obaveza, kao i naš zadatak da profesiji medicinske setre u potpunosti povratimo značaj i mesto koje joj zasluženo pripada u društvu kao jednom od stubova medicine. Uticaj medicinskih sestara i tehničara na ozdravljenje pacijenata i na njihov sveukupni oporavak je od izuzetnog značaja. Medicinske sestre i tehničari obavljaju plemenit, human, izuzetno odgovoran i težak posao i istovremeno na najneposredniji način brinu o ljudima, deci, našim najstarijim građanima onda kada im je najteže“, istakla je Jasmina Ristić.

„Upravljanje ljudskim resursima na Klinici za neurologiju Kliničkog centra Kragujevac“ je preporučena tema koju će ovom prilikom prezentovati svs Nataša Jevtović.

Uz svečani program Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije dodeliće nagrade i priznanja medicinskim sestrama (tehničarima) koje su svojim zalaganjem doprinele unapređenju struke.

J.R.

Slične vesti