fbpx

Sve spremno za 3. Vranjski polumaraton

Idućeg vikenda u Vranju, u nedelju 30. juna, održaće se sada već tradicionalni polumaraton koji će biti treći po redu.

Učešće na trci najavili su gotovo svi vodeći srpski trkači na dužim deonicama, a očekuje se veći odziv i makedonskih trkača i rekreativaca.

„Treba istaknuti i učešće olimpijske reprezentativke Olivere Jevtić, kao i Teodore Simović i Nataše Ćulafić, dok u muškoj konkurenciji na stazi očekujemo Kenijca Stenlija Kiprutoa i vodeće srpske polumaratonce Milana Mitrovića, Marka Rankovića i ostalih”, kažu iz Atletskog kluba „Vranjski maratonci“.

Za sada ima prijavljeno preko 300 takmičara, a organizatori ističu da je poslednji dan za prijavljivanje ponedeljak 24. jun.

U sklopu polumaratonske trke održaće se trke i na 10 kilometara i štafetna trka za koje je potrebno izvršiti prijave.

Prijave se vrše preko sajta trka.rs ili putem sajta akvranjskimaratonci.com.

Pored ovih trka biće organizovana i trka zadovoljstva koja počinje zajedno sa polumaratonskom trkom u nedelju u 18 časova i za koju nije potrebno vršiti prijavu.

„Pola sata pre zvanične manifestacije biće održana dečja trka tako da svi zainteresovani mogu doći na šetalište neposredno pre trke. U toku nedelje biće objavljeni i ostali detalji trke vezani za obustavu saobraćaja kao i detalji koji najviše interesuju trkače koji će učestvovati”, poručuju iz vranjskog kluba.

J.R.

Slične vesti