fbpx

,,Štrokavo” Vranje žarište koronavirusa, ali i glavna tema cele Srbije

Nakon obraćanja premijerke Ane Brnabić i njene izjave da bi Srbija imala odlične rezultate, po pitanju virusa, da nije Vranja, na društvenim mrežama je krenula lavina komentara, kako negativnih, tako i onih koji su stali u odbranu našeg grada.

– Pozz za sve one koji su se ,,sekirali” oko Vojvodine i prvog zaraženog, mi makar nismo znali šta nas je snašlo, ali smo se brzo snašli i stavili koronu pod kontrolu (kontrolom), a šta je vaš izgovor štrokave Koštane, dva meseca kasnije? – glasio je polupismen tvit jednog od korisnika ove društvene mreže.

Ova objava je propraćena raznim komentarima, a neki od njih su i: Otcepiti Vranje od Srbije, pod hitno; Dajte Vranje uz Preševsku dolinu Albancima i rešili ste problem; Bukvalno najgori ljudi u Srbiji i najštrokaviji; Kod nas svako selo čistije od tog njihovog grada…i tako dalje.

Podsetimo se kako je Novi Sad izgledao 1 dan nakon završetka vanrednog stanja.

U Vranju je broj zaraženih naglo skočio i neodgovornost građana je velika, to niko ne može da ospori, ali želeli bismo da pitamo ljude kakve to veze ima sa čistoćom grada i vređanjem njegovih stanovnika?

Ovo je slika i sramota društva u našoj zemlji i siromaštva koje to društvo u sebi nosi.

Kako našu, tako i pažnju naših sugrađana privukao je tekst Miljane Pešić, iz Vranja, koji je osvanuo na njenom instagram profilu, a koji se odnosi na lepotu našeg grada:

Grade moj, ovih dana o tebi ne slušamo toliko toga lepog, ali ne mari, psi laju na svakom ćošku. Reći će da si bio i ovakav i onakav i svakakav. Mogu da te kude samo oni koji o tebi ništa ne znaju. Mogu da te kude samo oni koji su tvojim ulicama jednom i nisu stigli da osete toplinu tvog zagrljalja. A takvi ti i ne trebaju.

Grade moj, ovih dana o tebi ne slušamo toliko toga lepog, ali ne mari. Sve i da imaš mana, to može da se ispravi, ali praznina duše se tek tako ne popunjava. Siromaštvo u glavi u bogatstvo preko noći ne prelazi. Kroz svoje prljave prozore gledaju svet, pa nije ni čudo što im sve izgleda prljavo.

Ti, grade moj, nastavi da budeš takav kakav jesi. Hvali se svojom istorijom i ,,štrokavom” Koštanom, kako je nazvaše, jer i tako ,,štrokava” čistija je od svih njih zajedno. Ljubazno i sa toplinom primaj strance, čak i kada su prazne duše i još praznije glave, jer takvima ljubav najviše treba.

Grade moj, ovih dana o tebi ne slušamo toliko toga lepog, ali ne mari. Gladna usta ne znaju šta grizu. – napisala je Miljana na svom instagram profilu, bez namere da uvredi ikoga, ali da stane u odbranu svog grada i njegovih stanovnika.

Slične vesti