fbpx

Sportski borilački klub ,,Miloš Obilić” iz Trgovišta obeležio šest godina postojanja

U vikendu za nama, sportski borilački klub ,,Miloš Obilić” iz Trgovišta obeležio je šest godina svog postojanja.

Sportski borilački klub Miloš Obilić iz Trgovišta osnovan je 07.06.2013. godine, gde se od samo osnivanja njegovi članovi takmiče u tri discipline: Kik boks, Grepling i MMA.

U razgovoru sa predsednikom, trenerom i takmičarom kluba Milanom Nikolićem, saznajemo da prve rezultate beleže pioniri u Kik boksu 2013. godine, te zbog jako dobrog rezultata, 2014. godine od Opštine Trgovište dobija nagradu kao najuspešniji klub.

,,Do sada smo sproveli dva sportska projekta i to: 2015 godine ,,Borba za sport”, u cilju popularizacije borilačkog sporta, gde kroz treninge u školama i na otvorenom prikazujemo da je ovo sport, a ne poziv na nasilje. Ovaj projekat završavamo prvim turnirom ,,Obilićev izazov” u disciplini kros fit. Drugi projekat je bio godinu dana kasnije, koji je završen drugim ,,Obilićevim izazovom” u disciplini grepling”.

Pored takmičenja, klub je organizovao i nekoliko seminara, pri čemu su i njegovi članovi učestvovali na seminarima u organizaciji drugih klubova u cilju sticanja novih znanja.

Milan za Čaršiju kaže da je kroz klub za šest godina postojanja prošlo oko 70 članova, dok je broj članova vremenom varirao. ,,Od svih koji su se takmičili, bilo je oko petnaestoro sa zapaženim rezultatima u svim disciplinama. Takođe, klub se u par navrata osipao zbog članova koji su otišli na studije ili se preselili u veće gradove, ali postoje i ljudi koji su svakako vredni pomena jer su puno toga doprineli klubu, poput: Lazara Smiljkovića i Bojana Tasića, kao i Jovana Andića i Vukašina Jovanovića iz Kragujevca, koji se takođe takmiče za naš klub”.

Najvažnija priznanja i zasluge kluba ,,Miloš Obilić” iz Trgovišta:

– Pehar za najuspešiji klub u 2013 godini, dodeljen od strane Saveza za borilačke sportove Raškog okruga;
– Priznanje od strane Skupštine optine za najbolji klub 2014. godine;
– Plaketa za najuspešniji novoosnovani SRBOS klub 2014. godine;
– Prvo mesto na turniru ,,Kraljevački pobednik” u MMA;
– Treće mesto na Balkanskom kupu u Kik boksu;
– Prvo mesto na ,,Submision only” Međunarodnom turniru;
– Kao i učešća na brojnim profesionalnim revijama u MMA sportu.

Svi zainteresovani koji žele da se priključe Sportskom borilačkom klubu ,,Miloš Obilić” iz Trgovišta, mogu se javiti preko facebook ili instagram profila, ili da dođu lično u malu halu gde se održavaju treninzi svakog dana od 17.30 časova.

Slične vesti