fbpx

Spisak dečijih knjiga koji smo pripremili za vas povodom Svetskog dana dečije književnosti

Uoči Svetskog dana dečije književnosti, predlažemo vam šest sjajnih naslova za vaše mališane. Takođe, otkrićemo vam jednu tajnu, pored mališana, uz ove naslove uživaćete i vi sami!

Odaberite u kom delu dana ćete se zejdno posvetiti čitanju. Neka svaki ukućanin pripremi svoj omiljeni napitak (eto još jedne zajedničke aktivnosti, koja može trajati i pola sata) i čitanjac može da počne.

Ukoliko ste prodica takmičarskog duha, predlažemo sledeće naslove:

 1. ’Moždano razgibavanje za radoznalce’-  Dakle, ti bi da razgibaš mozak?
  Proveri snagu svoje pameti pomoću ovih 80 zadataka i odmah postani majstor za rešavanje matematičkih zavrzlama i logičkih zvrčki.
  Za decu od 7 do 9 godina.
 2. ’Kvizomanija za radoznalce ’ – Dakle, ti bi da razgibaš mozak?
  Proveri snagu svoje pameti pomoću ovih 90 pitalica i odmah postani velemajstor u poznavanju životinja, povrća, geografije, nauke i superheroja.

Za decu od 9 do 11 godina.

 • Ovo je moja fantastiična potraga- Da li voliš priče o magiji?
  Sa letećim metlama, mitskim bićima i BROJNIM AVANTURAMA?
  Super! Onda je ovo prava knjiga za tebe!
  U njoj će Milica krenuti u FANTASTIČNU POTRAGU koja će te zaprepastiti. Ali joj je potrebna tvoja pomoć, DA, TVOJA POMOĆ!
  Upotrebi svoje magične moći CRTANJA, ODLUČIVANJA, SAVIJANJA i CEPANJA papira da pomogneš Milici.
  Kucnuo je čas!
  Uzmi svoj čarobni štapić i STVARAJ!

Podelite se u dve grupe i neka bolji pobedi! Zajedno odlučute kakva nagrada očekuje pobednike.

Ukoliko ste ipak ljubitelji nauke, predlažemo vam tri fantastična naslova! Zaronite u svet:

 1. ‘Postanak vrste’ – Od čudesne raznovrsnosti do borbe za opstanak, od najsićušnijih bakterija do velikog drveta života, u ovoj divnoj obradi čuvenog Darvinovog dela predstavljena je revolucionarna teorija koja je zauvek promenila svet – teorija evolucije. Za decu od 7-9 godina.
 2. ‘Veličanstvena knjiga o stvorenjima iz mašte’ – Ova prelepo ilustrovana knjiga povešće te na očaravajuće putovanje na kojem ćeš upoznati mnoge zapanjujuće praistorijske životinje.Od ogromnog runastog mamuta ili divovskog armadilja do neobičnog kamerocerasa, ova knjiga sjajnim ilustracijama prikazuje raznovrsne praistorijske zveri. Pogledaj neverovatna morska stvorenja kao što su halucigenija i anomalokaris, i divlje mačke kao što su pećinski lav i tilakoleo. Svaka ilustracija propraćena je zanimljivim podacima, pa tako možeš da saznaš koji je kopneni sisar bio najbrži, kako je titanoboa hvatala plen i zašto je sabljasti tigar imao tako velike zube. Otkrij mnogo interesantnih činjenica u ovoj divnoj knjizi, koju ćeš čuvati i često joj se vraćati. Za decu od 7 do 9 godina.
 3. ‘Moja prva enciklopedija u slikama’ – Ilustrovao Olivje Latik
  Moja prva enciklopedija u slikama Larousse
  Više od 1000 reči i čitav jedan svet… u slikama!
  Enciklopedija u slikama koja će svim malim radoznalcima omogućiti da ovladaju bogatim i preciznim rečnikom iz mnogih oblasti: telo, osećanja, sportovi, prevozna sredstva, muzika, životinje, Zemlja, nebo, biljke, atmosferske pojave. Za decu od 3 do 6 godina.

Ovo je naš izbor, a na vama je da za početak izaberete jedan naslov koji vam se najviše dopada. U nadi da smo vam ipak zagolicali maštu da se odlučite za sve nalove!

J. S.

Slične vesti