fbpx

Šminka kao glavni adut kraljice mature

Drage dame, maj i jun su meseci matura i apsolventskih večeri, a verujem da mučite slatke muke ovih dana, pa sam odlučila da vam pomognem i da zajedno dođemo do rešenja! Prvo bih skrenula pažnju na šminku, kada je žena zadovoljna svojim licem, polovina posla je već završena.

Lepša polovina se tako zove sa razlogom. Slažem se sa većinom, da je žena najlepša sanjiva i bez šminke, ali na ovakvim manifestacijama, šminka samo dodatno ističe vašu lepotu. Pre svega, upoznajte svoju kožu i negujte je. Kada kažem da je upoznate, mislim na razne tipove kože, masne, mešovite i suve. Vrlo je bitno da tu informaciju date svojoj kozmetičarki.

Foto: E. Ristić

Kozmetičar, Danica Pešić, ističe da postoje razne tehnike u šminkanju raznih tipova kože. Što se tiče masne kože, ona navodi da se koristi poseban mat prajmer za lice, koji se nanosi pre nanošenja pudera jer omogućava bolju postojanost tečnog mat pudera i ublažava pojavu sjaja na licu. Suva koža takođe zahteva prajmer koji je na vodenoj bazi radi sprečavanja perutanja suve kože lica.

Verovatno vam se nekad desilo da promašite nijansu pudera, bronzera i da to kroz sat, dva izgleda išarano. To se dešava kada puder koji koristite ne odgovara vašem tipu kože. Takođe je bitno da vam kapak na oku bude našminkan onoliko koliko vam to sam kapak dozvoljava. Postoje spušteni kapci koji se šminkaju posebnim tehnikama, što naravno ne znači da će oni biti manje lepi od onih podignutih.

Prisetimo se tehnike vizuelno povećanih očiju, stavljanjem bele olovke ili vizuelno smanjenje stavljanjem crne. Veštačke trepavice obogaćuju celokupan izgled šminke i ističu vaše oči.

Foto: E. Ristić

Posebnu bih pažnju obratila na usne, koje bi u svakom trenutku trebale da budu izražene, ali ne na način kada olovku stavljate izvan granica oko usana, kako bi vam one izgledale ,,punije”. Veći efekat postižete stavljanjem sjaja preko izabranog ruža, time postižete i efekat prelamanja boja. Danica za kraj dodaje obavezno stavljanje fiksatora, kako bi sminka trajala duže.

Drage dame, istaknite svoju lepotu na pravi način i ponesite titulu kraljice večeri!

Za sve dodatne informacije ili saveta u vezi sa šminkom, ili ukoliko želite da zakažete svoj termin kod profesionalne kozmetičarke Danice Pešić, to možete uraditi putem facebook ili instagram profila.

 

Autor: Emilija Ristić

Slične vesti