fbpx

Škola Radoje Domanović osvojila prvo mesto na republičkoj smotri Dani ćirilice

Na republičkoj smotri „Dani ćirilice“ održanoj u Bavaništu, prvo mesto u kategoriji Izrada lutke u nošnji iz bakinog rodnog kraja osvojila je OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju.

„Prvo mesto dobilo je naše odeljenje 1/4 sa mentorkom Draganom Mladenović. Čestitke deci i učiteljici“, poručuju iz vranjske škole.

Svečana dodela nagrada najuspešnijim učesnicima konkursa Dani ćirilice 2019 održala se u Bavaništu, u subotu 25. maja u holu OŠ „Bora Radić“.

OŠ Radoje Domanović Vranje

Smotra Dani ćirilice održava se od 2002. godine sa željom da doprinese očuvanju srpske kulturne baštine, jezika i pisma, pesme i igre, starih zanata, običaja i pravoslavne vere.

Okosnicu smotre čini konkurs za najbolji literarni rad, najlepši kaligrafski rad, inicijal, vez, i ilustraciju i izradu lutke u narodnoj nošnji.

Na konkursu za najbolji literarni i najlepši likovni rad, koji je Ministarstvo prosvete uvrstilo u program Republičkih smotri, do sada je učestvovalo oko 30.000 učenika iz više oko 500 osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Mađarske, Grčke, Albanije, Austrije, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Švedske, Finske, Kine, Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Amerike, Kanade i Ruske Federacije.

Dani ćirilice odvijaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, Ministarstva kulture i Opštine Kovin.

J. Ristić

Slične vesti