fbpx

Šestoškolci drugi na Međuokružnim Malim olimpijskim igrama u Pirotu

Na Međuokružnom takmičenju u Malim olimpijskim igrama koje su održane u Pirotu, učestvovale su i Osnovna škola ,,Branko Radičević”, Osnovna škola ,,Svetozar Marković” i Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj” iz Vranja, koje su osvojile visoko drugo mesto na tim igrama.

Prvaci i učenici drugog razreda iz OŠ ,,Branko Radičević”’ su kao pobednici predstavljali naš grad, dok su u Pirotu postigli značajne rezultate osvojivši srebro.

Ekipe učenika mešovitog sastava iz OŠ ,,Branko Radičević”’ i OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj”, gde je učestvovalo po 12 dečaka i devojčica, takođe su osvojili drugo mesto i pokazali da ,,komšijske škole” mogu sarađivati i ostvariti zavidne rezultate.

,,Cilj malih olimpijskih igara, pored razvijanja sportskog i takmičarskog duha, bio je pre svega druženje učenika i sticanje novih drugara, a pored toga su imali priliku da upoznaju i novi grad” za Čaršiju kaže Draga Novalić, učiteljica OŠ ,,Branko Radičević”’.

Organizator Malih olimpijskih igara bili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport Srbije.

Slične vesti