fbpx

“Seobe duše” u Novom Sadu

U Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture, tokom celog februara i marta biće održano 20 izložbi, 10 predstava, 40 radionica, oko 30 koncerata, kao i mnogo drugih zanimljivih sadržaja

Velika svetska i domaća imena world music scene će u narednom periodu posetiti Novi Sad, poput Boža Vreća, pijaniste i kompozitora Vasila Hadžimanova, Original Enigma Voices-a, jedanog od najpoznatijih muzičkih projekata, Antropoceno-a, projekat članova čuvenog francusko-argentiskog sastava Goton Project kao i mnogi drugi.

Najveća pažnja u okviru programskog luka “Seoba” poklonjena je multimedijalnom književnom poviljonu “Seobe duša” koji će biti održan od 3. do 13. marta na Novosadskom sajmu. “Seobe duša” je multimedijalna izložba, koja će koristeći savremena sredstva pokušati da približi knjige čitaocima, uz snažnu vizuelnu priču i intervencije u prostoru. Jedan od centralnih elemenata izložbe biće i predstavljanje ilustrovane monografije o istoriji knjige u Novom Sadu pod naslovom „Novi Sad kroz knjigu“, čiji autori su prof. dr Zorica Hadžić i dr Uroš Stanković. 

Pored svega, stvara se i mogućnost razgovora sa najistaknutijim autorima i autorkama na regionalnoj  književnoj sceni (Darko Cvijetić, Milica Vučković, Miljenka Jergović, Rumenka Bužerovska, Kristian Novak), kao i nekoliko koncerata svetski poznatih umetnika.

Više detalja o programima Evropske prestonice kulture možete pronaći na sajtu novisad2022.rs.

Autor: Viktorija Jović

Slične vesti