fbpx

Sedite kući i budite vredni i u pidžami!

Autor: Nikola Stojanović

Koliko puta ste čuli svoje starije kako komentarišu: ,,blago gastabajterima, oni imaju penzije drugih država, a ovde žive kao ,,carevi”?” Ovaj tip ljudi svakodnevni troškovi nimalo ne opterećuju. I zaista, računica je jako dobra. Mnogo toga može da se ukalkuliše, automobil, letovanje, izlasci, domaći festivali, a možda i proleće u nekoj evropskoj metropoli.

Kako ovo ne bi bilo samo još jedan tekst kako treba da se menjamo, ukucajte u Google pretragu freelance jobs (honorarni poslovi, tj sedite kući i budite vredni i u pidžami) i shvatićete koliko ćete lako naći honorarne poslove koji Vam odgovaraju.

Na tim sajtovima se nalaze razni poslovi, neki su plaćeni nekoliko dolara po satu, neki po učinku, a neki i sa osmočasovnim radnim vremenom. Dalja matematika: puta sati u danu, pa dani u nedelji, pa nedelje u mesecu, i dobićete cifru od koje ćete imati vrlo širok osmeh.

freelancer

Za online poslove Vam na prvom mestu potrebno solidno znanje engleskog ili nekog drugog jezika, zavisi od vrste posla. Zašto? Da li se zaustavljate kada želite da gledate novi film, a shvatite da nema prevod? Da li u tom trenutku shvatate koliko sebi uskraćujete, možda i odlažete dok se ne pojavi titl, ali zapravo tako i odlažete mnogo bolje stvari koje bi Vam bile na dohvat ruke. Tj. daleko svega jedan klik.

U današnje vreme, znanje engleskog jezika se, maltene, podrazumeva. Pitanje je koliko ga dobro govorite i razumete? Da ne govorim o poznavanju još nekog jezika.

Da li ste spremni za svoj prvi korak? Mislim da jeste… Srećno! =)

Slične vesti