fbpx

Saveti za lepe i negovane prirodne nokte + bonus saveti

Jedno je sigurno, lepi i uredni nokti su nešto na šta bi svaka devojka trebalo da obrati pažnju, bilo da se radi o prirodnim noktima, izlivanju, nadogradnji ili gel laku. Ukoliko ste ljubitelj prirodnih noktiju, ovo je tekst koji vam itekako može biti koristan.
Na samom početku želim da naglasim da ja nisam kozmetičar i da su svi saveti koje budem podelila sa vama nešto što i sama primenjujem već dve godine. Do tada sam redovno odlazila na izlivanje noktiju. Zbog čega sam odustala i opredelila se za lak umesto gela?  Iz dva razloga: prvi je to što sam perfekcionista, koji nije mogao da gleda onaj razmak koji se pojavi izmedju zanoktice i veštačkog nokta kada prirodni nokat krene da raste, a drugi je to što se jednog dana probudim kao dama, narednog kao dečak, pa mi tako nije odgovaralo da dve nedelje budem vezana za jednu istu boju. Ali to je svakako stvar izbora, a i finansijskih mogućnosti.

Dakle, da krenemo.

Oporavite nokte i zanoktice

Pre nego što pređemo na lak za nokte, imamo dva koraka koja ne smemo preskočiti. Prvi je nega noktiju i zanoktica. Ovo je važno za sve devojke koje žele lepe i negovane nokte, ali bi posebno trebalo da obrate pažnju devojke koje su do skoro imale veštačke, jer je prilikom turpijanja nokatna ploča postala znatno slabija. Moja preporuka je da 5 do 7 dana uopste ne nanosite lak za nokte, već da za to vreme nanosite samo serum, 1-2 puta dnevno. Za to vreme, neće vam magično izrasti nokat, ali će se nokatna ploča dosta oporaviti. Kada je u pitanju brend koji preporučujem, to je svakako Alverde, koji nudi dva proizvoda u ovu svrhu, ulje i serum i za koji god da se odlučite nećete pogrešiti. Oba se nanose tako što ih namažete na nokatnu ploču, a zatim ostatak utrljate u zanoktice. Ja sam se odlučila za serum i, iako imam prirodno jako čvrste nokte, ono što sam primetila jeste da mi se nokti gotovo nikada ne listaju i da su mi zanoktice napokon zdrave i negovane. Serum i ulje možete pronaći u dm drogerijama po cenama od oko 300 dinara (ali imajte u vidu da se jako sporo troše). I naravno, zaboravite na grickanje!

Baza

Drugi korak pre nanošenja laka svakako jeste baza za nokte. Ne izlazite iz dm-a, jer i naredni proizvod koji preporučujem možete pronaći samo kod njih. Sigurno ste čuli za novi brend koji je dm pustio u prodaju, Trend it up. Na njihovim rafovima ćete pronaći i ovu bazu za nokte. Koliko god da mislite da vam baza nije potrebna, dok ne probate, nećete biti svesne koliko grešite. Pričam vam iz iskustva, jer sam i ja mesecima odlagala kupovinu iste.

Lakovi za nokte

Došle smo i do lakova za nokte. Kao zaljubljenik u lakove, imam punu fioku različitih brendova i nijansi, od kojih sam neke kupovala po ceni od 50, pa do 450 dinara. Ono što sam iz svega toga naučila jeste da lak definitivno ne mora da bude preskup da bi bio fenomenalan. Šta više, najviše lakova u mojoj fioci su Golden rose, koje možete kupiti po ceni od oko 150 dinara, s tim što ih u nekim parfimerijama možete naći čak i po nižim cenama. Ono što moram da naglasim je da mislim na lakove pravougaonog oblika, čiju ću vam sliku ostaviti ispod. Ono što mi se dopada kod njih je s jedne strane deblja četkica, pigmentacija sa druge strane. A i zbog ogromnog izbora nijansi, teško da nećete pronaći nijansu koja vam je potrebna.

Završni sloj

Moje otkriće veka je završni sloj za nokte, poznatiji kao top coat. Prosto ne znam šta me više oduševljava u vezi sa njim, da li to što noktima daje izgled gela, da li to što se neverovatno brzo suši ili možda to što sa njim lak ostaje na noktima duže. Top coat koji ja koristim je Seche Vive, koji sam kupila u Alexandar cosmetics-u. On ima 14 ml i košta oko 700 dinara. Ako vam se ne daje toliki novac za top coat, kod njih imate i jeftiniju verziju, a to je Galaxy, koji ima 12 ml i košta 250 dinara. Lično ga nisam koristila, ali sam čitala odlične recenzije. Još jedna dobra stvar u vezi završnog sloja je to što mogu biti i mat.

Kako precizno naneti lak

Ja sam osoba kojoj je crtanje i slikanje uvek išlo od ruke, pa sam dosta precizna i kada je nanošenje lakova u pitanju. Ukoliko je i kod vas takav slučaj, ovu stavku možete slobodno da preskočite. Za vas ostale, koje se mučite sa ovim delom, postoje brojni načini i sredstva koja vam mogu pomoći da lak nanesete kao profesionalac. Ja ću vam predložiti tri opcije. Jedna od njih jeste da na zanoktice nanesete lepak, koji će se lako skinuti, a zajedno sa njim i lak sa zanoktica. Slobodno iskoristite lepak za papir, čak možete i Oho lepak, jer ih lako možete skinuti,a da pritom ne oštetite kožu. Sledeća opcija jeste da koristite trakice koje ćete zalepiti na svoje zanoktice i skinuti ih kada završite sa lakiranjem. Možete ih napraviti same ili ih kupiti u parfimeriji. I poslednje što možete iskoristiti jeste korektor olovka, koja će ukloniti lak sa vaših zanoktica. Možete je naći u Alexadar cosmeticsu po ceni od oko 160 dinara.

Aktuelne boje ove jeseni

Ono što je sigurno kada sam ja u pitanju je da me u sred zime možete videti sa žutim fluorescentnim noktima, kao i crnim u toku leta, tako da vas sigurno neću ubeđivati da se strogo pridržavate pravila koju boju laka kada nositi. Ono što je činjenica jeste da se određene boje lakova bolje uklapaju sa bojama koje nas okružuju u toku određenog godišnjeg doba. Kada je to godišnje doba jesen, svakako da su to crvena, bordo, maslinasta, braon, krem, tamno ljubičasta, pa čak i narandžasta. Pa ukoliko se odlučite da ispratite taj trend, eto predloga.

To bi bilo sve na ovu temu, nadam se da vam je ovaj tekst bio od pomoći!
I naravno, možete nam slobodno pisati i svoja iskustva, koji su to proizvodi koje vi koristite i da li ste nešto od ovih saveta već primenjivale do sada.

Autor: Jovana Stajić

Slične vesti