Kako već i sami znamo ili pretpostavljamo, studenski dani su sami po sebi dovoljno užurbani, stresni, sa pregustim rasporedom. Obzirom da je gotovo svaki dan predodređen za učenje ili pak, za slušanje celodnevnih predavanja bilo na fakultetu ili online, a onda, iskrsne i neka dobra zabava koja se jednostavno ne može propustiti, pa često se dešava da vremena za pripremu hrane gotovo i ne ostane, dok se o pravljenju slatkiša i ne razmišlja. Međutim, ovaj slatkiš ruši predrasude o tome da je za pravljenje slatkiša potrebno mnogo vremena i truda.
Potrebno je:
– 300 g mlevenog keksa
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 6 kašika ruma
– 100 g čokolade za mešenje
Priprema:
1. Rukom zamesiti margarin i šećer u prahu, pa postepeno dodajte keks, zatim rum i otopljenu čokoladu. Oblikujte kuglice i ostavite da se ohlade.
2. Pripremite glazuru i svaku kuglicu stavite na rešetku i prelijte glazurom. Ostavite tako da se stegne čokolada.
3. Pre služenja stavite u papirne korpice.
Autor: Viktorija Jović