fbpx

Radom protiv korone: Vranjanac izrađuje i poklanja zaštitne vizire za maske

Umesto izrade dekorativnih kutija, što mu je primarno zanimanje, Vranjanac Dragan Nisić latio se alata i počeo da izrađuje zaštitne vizire za maske.

Svoj privatni posao je ostavio po strani i krenuo da izrađuje vizire kako bi pomogao prvenstveno zdravstvenim radnicima. Radiće, kaže, sve dok bude imao repromaterijal.

– Uvideo sam da oprema u zdravstvu nedostaje, i hteo sam da pomognem. Opet, ima mnogo humanih ljudi koji šiju i poklanjaju maske, dok vizire. važan eo zaštitne opreme, pre svega za zaštitu lica, u ovom kraju skoro pa niko ne izrađuje. Takođe sam uočio da viziri nedostaju i na tržištu i da ih je nemoguće nabaviti. Zato sam rešio da ih u ovoj teškoj situaciji sam izrađujem i pomognem koliko mogu – kaže Nisić.

On je do sada izradio pedesetak vizira, radi stalno u radionici i svaki ručno izrađuje, a ni jedan nije naplatio i kako kaže neće naplaćivati.

– Viziri koje ja izrađujem su potpuno besplatni, nisam do sada nijedan naplatio. Prvenstvo ih ikoriste lekari i medicinsko osoblje. Trenutno radim za Očno odeljenje, uradio sam nekoliko vizira za Dijalizu, doniraću neke i službi za Urgentnu medicinu – kaže ovaj mladi preduzetnik, koji odlično posluje i postao je prepoznatljiv po izradi jedinstvenih dekorativnih kutija.

Pored Nisića, valja naglasiti da su i mnoge žene iz Vranja pokrenule mini proizvodnju zaštitnih maski, koje takođe poklanjaju.

Preuzeto od vranjskeinfo

Slične vesti