fbpx

Publika diše sa predstavom jer govori o temi koja se tiče svakog od nas

Pretpremijera predstave „Život u tesnim cipelama“ glumačkog ansambla Pozorišta  „Bora Stanković“ u Vranju, izvedena je u utorak uveče u sali Doma vojske pred vranjskom publikom.

Umetnički rukovodilac Pozorišta i glumac Bojan Jovanović, kaže za Čaršiju da je zadovoljan pretpremijernim izvođenjem, te glumci sada znaju kakvu reakciju od publike mogu da očekuju na premijeri.

Prvu trećinu predstave presedim iza scene, i moj utisak je da publika lepo diše sa predstavom. Da li zbog toga što je priča takva da se tiče svakog od nas, ili zbog same predstave, videćemo kroz naredna izvođenja“, rekao je Jovanović.

Foto: J. Ristić

Glumica Milena Stošić kaže da je napravljena odlična predstava koja korespondira sa publikom i sa vremenom u kojem danas živimo..

Moja prva impresija je da smo napravili odličnu predstavu koja je i duhovita i tragična, tačna, ovovremenska, aktuelna. Mislim da smo svi zajedno napravili dobar posao“, kaže Stošićeva.

Reditelj David Alić, izrazio je zadovoljstvo pretpremijernim izvođenjem predstave.

Prvi susret sa publikom sigurno nikada nije jednostavan i lak. Zadovoljan sam kako je sve ispalo, jer smo uspeli na vreme da završimo posao i nadam se da je publika uživala“, rekao je Alić.

Foto: J. Ristić

Reč je o gorkoj komediji Dušana Kovačevića „Život u tesnim cipelama“, koja prati priču o nesrećnim radnicima fabrike za proizvodnju letnje i zimske obuće, koji deseti dan štrajkuju glađu, boreći se za svoja „radnička prava”. Kod njih dolazi jedan od današnjih „poslovnih ljudi” sa pomalo neobičnim imenom Maldiv da im pomogne da zarade tako što će da učestvuju u rijaliti programu.

Komad govori i o televiziji uopšte, o mediju koji profitira na ljudskoj nemoći.

U predstavi igraju Nenad Nedeljković, Radmila Đorđević, Milena Stošić, Dragan Živković, Aleksandar Mihajlović, Jelena Filipović, Bojan Jovanović, te Danijel Jančić i Milan Ilić.

Premijera predstave zakazana je za sredu 13. marta u 20 časova u Domu vojske.

J.R.

Slične vesti