fbpx

Prvi padež je čovek

Povodom 39. Borinih pozorišnih dana na sceni vranjskog pozorišta večeras će se predstaviti Narodno pozorište iz Sombora i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada predstavom “Tartif” rađenoj po Molijerovom istoimenom komadu iz 17 veka. Vranjskim ulicama prostrujaće miljenici pozorišta, koje sada u novom ruhu opet ima čast da ugosti velika imena srpskog glumišta.

tartif predstava, borini pozorisni dani 2019

Ambiciozni mladi reditelj Ivan Vuk Torbica će u svom autorskom projektu “Tartif”, prikazati prostorno i vremenski izmeštene Molijerove tartifovce, grupu ljudi koji su uvučeni u licemernu igru domišljatog Tartifa. Kako su Molijerovi junaci prisutni uvek i svugde, neće nam biti teško da ih i večeras prepoznamo kao deo naše svakodnevice. Da li je Tartif jedini na strani neljudskog, amoralnog i neprihvatljivog ili smo svi mi pomalo tartifovci? Koji je to trenutak u kom se izjednačavamo sa Tartifom?

Možemo li osvestiti njegovo licemerje, ujedno i svoje? Šta bismo mi u ovakvom trenutku mogli da uradimo? Pitanja su o kojima vredi porazmisliti večeras u 20:00 časova u sali vranjskog pozorišta.

Slične vesti