fbpx

Profesori i studenti iz Rusije u gimnaziji na letnjoj arhitektonskoj školi

Letnja škola Arhitektonskog Fakulteta “MARHI” iz Moskve počela je sa radom u utorak u vranjskoj Gimnaziji “Bora Stanković”, u Ruskom kutku i trajaće do 25. avgusta.

Na početku otvaranja, gostima iz Rusije se obratila direktorka škole Suzana Mišić Stanković i poželela dobrodošlicu u naš grad i vranjsku Gimnaziju.

Ona je naglasila da je njihov dolazak u mesecu osnivanja vranjske Gimnazije koja uskoro obeležava 140 godina od osnivanja. Direktorka je istakla značaj i važnost  partnerskih odnosa koje Gimnazija neguje sa ruskim univerzitetima.

Nakon toga, gostima se obratila profesorka ruskog jezika Danijela Spasić, koja je ruskim predavačima i studentima govorila o istorijatu škole, o važnim aktivnostima koje škola ima u okviru Ruskog kutka kao i o ostvarenim saradnjama sa Rusijom. Na kraju svog obraćanja profesorka je poželela konstruktivan i produktivan rad u okviru Letnje škole.

Foto Gimnazija Bora Stanković

Ispred delegacije iz Rusije gimnazijalcima se obratio Milan Stamenković, koordinator i predavač u okviru programa pomenute letnje škole i Arhitektonskog fakulteta iz Moskve.

,,Letnja arhitektonska škola pruža moućnost našim učenicima i budućim studentima arhitekture i Informacionih tehnologija da prošire svoja znanja i razmotre mogućnost daljeg školovanja na nekom od prestižnih partnerskih univerziteta širom Rusije”, kažu iz vranjske Gimnazije.

Foto Gimnazija Bora Stanković

Nekoliko godina zaredom letnja arhitektonska škola iz Moskve dolazi u Vranje i vranjsku Gimnaziju, zahvaljujući saradnji koju škola ima sa Arhitektonskim fakultetom iz Moskve.

,,I ove godine letnja škola moskovskog Arhitektonskog instituta sa predavačima iz oblasti VR/AR tehnologija, urbanistima i arhitektima boravi u Vranju i u našoj školi. U okviru letnje škole radiće se na nekoliko grupnih projekata, prototipa, aplikacija ili urbanih intervencija”, ističu iz Gimnazije.

Tokom boravka u školi učesnici dobijaju potreban set onlajn resursa za učenje.

Obuka predviđa grupni rad i rad sa mentorima.

J.R.

Slične vesti