fbpx

Priredbom „Život, to je samo nova Odiseja“ obeležen Dan vranjske Gimnazije

,,Dani vranjske Gimnazije su dani koji nose pečat jednog vremena i trenutke svih nas, koji smo njen život sada, juče i ubuduće. Škola i dalje ostaje život bez kraja ili možda još jedna Odiseja. Preveliku odgovornost ima svako od nas ko danas vaspitava i obrazuje. Ne radi posla, već radi poziva. Iza svakog uspeha stoji veliki trud i rad, i mnogo je nas u školi koji svakoga dana to možemo reći naglas“, rekla je direktorka vranjske Gimnazije „Bora Stanković“ Suzana Mišić Stanković na svečanosti povodom obeležavanja Dana škole, održanoj u sredu uveče u sali Doma vojske.

Vaspitanje mora biti mera i osnov svega. Samo kroz čuvanje zajedništva i jezika, identiteta i ljubavi, možemo da rastemo. U osnovi našeg koncepta škole jeste duhovna kultura, otvorenost i poziv na saradnju“, istakla je direktorka škole.

Foto: J. Ristić

Na svečanosti su uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su u proteklom periodu sarađivali sa školom, i to advokatu Slobodanu Nešiću za očuvanje govorništva i negovanja govorne kulture, direktoru Jedinstva Goranu Stojanoviću za izuzetnu poslovnu saradnju, kao i Slađanu Stojanoviću koji je dokumentarnim filmom ovekovečio putovanje gimnazijalaca u Rusiju.

Publika je mogla da uživa u programu učenika pod nazivom „Život, to je samo nova Odiseja“, a premijerno je bio prikazan i kratak film o putovanju grupe učenika sa profesorima u Rusiju „Od Koštane do Kalinke Malinke“. Ovim programom zavšena je manifestacija „Nedelja škole“.

J.R.

Slične vesti