fbpx

Prijem i nagrade za najuspešnije učenike i đake generacije osnovnih i srednjih škola

U Skupštini Grada Vranja u petak 28. juna priređen je prijem za đake generacije vranjskih osnovnih i srednjih škola i za učenike koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta.

Gradska većnica za kulturu i obrazovanje Zorica Jović, obratila se, kako je rekla, „budućim liderima našeg regiona, koji su pokretačka energija za period pred nama“.

„Svojim trudom, radom, zalaganjem, vi ste ideja vodilja i znak kuda i kako treba ići, ne samo za vaše vršnjake, nego i za generacije koje dolaze. Svima vama želim da nastavite sa ovakvim uspesima u daljem školovanju“, rekla je Jovićeva.

Foto Čaršija

Gradonačelnik Slobodan Milenković, istakao je „da je ovo jedna od lepših strana gradonačelnika, kada se nagrađuju talentovani učenici“.

„Grad Vranje se ponosi velikim brojem vredne, uspešne i talentovane dece. Vas odlikuju veliki rad, volja, želja i odricanje. Do ovakvih rezultata dolazi se samo marljivim i napornim radom“, kazao je Milenković.

Foto Čaršija

Milica Stanojković, Jovana Ljubić, Lazar Golubović, Ivana Tasić, Jefimija Najdić i Aleksandra Pavlović, proglašeni su za đake generacije u srednjim školama.

Grad Vranje đake generacije srednjih škola nagradio je sedmodnevnim boravkom u jezičko – sportskom kampu u Grčkoj, osnovcima su pripali mobilni telefoni i kompleti knjiga, a učenici koji su bili najsupešniji  na republičkim takmičenjima po kalendaru Ministarstva prosvete nagrađeni su kompletima knjiga.

Foto Čaršija

Kod osnovnih škola, Anđela Cvetković proglašena je za đaka generacije u „Vukovoj“ školi.

Foto Čaršija

Jelena Mitić najbolja je u OŠ „Dositej Obradović“, Konstantin Andonov u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a Selena Kostakiev u OŠ „Branko Radičević“.

Foto Čaršija

Bogdan Stefanović je đak generacije u OŠ „Svetozar Marković“, Teodora Đorđević u OŠ „Radoje Domanović“,  a Valentina Rašić u OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji.

Foto Čaršija

Jovana Stojiljković najbolja je u OŠ „20. oktobar“ Vlase, Mila Slavković je đak generacije u OŠ „Bora Stanković“ Tibužde, Marko Zlatanović u OŠ „1. Maj“ Vrtogoš.

Foto Čaršija

Sara Pavlović je đak generacije OŠ „Branislav Nušić“ u Rataju, Anđelija Ristić u OŠ „Kralj Petar I Oslobodilac“ u Korbevcu, a u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ đaci generacije su Mia Stošić i Petar Ajredinović.

Foto Čaršija
Foto Čaršija
Foto Čaršija
Foto Čaršija

J.R.

Slične vesti