Prijave za IT odeljenje Gimnazije od 13. do 17. maja

2

Svi zainteresovani učenici završnog razreda osnovne škole koji su zainteresovani za IT specijalizovano odeljenje Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju, mogu se prijaviti od 13. do 17. maja, u periodu od 9 do 14 časova u ovoj obrazovnoj ustanovi.

,,Sve potrebne informacije u vezi sa IT odeljenjem možete pogledati na sajtu škole http://vranjskagimnazija.edu.rs. Podsećamo Vas da je pripremna nastava u toku za polaganje posebnog prijemnog ispita iz matematike koja se drži u Gimnaziji”, kažu iz Uprave škole.

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odeljenju biće važne za njihov dalji razvoj.

,,Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti tih odeljenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u poljoprivredi, zdravstvu i energetici”, kažu iz vranjske škole.

Zahvaljujući kompetencijama, ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije da postanu deo inovativnih startap kompanija.

,,Učenici koji su završili gimnazijska IT odeljenja, svoje znanje, veštine i stavove su već uspešno iskazivali na konkursima koje su raspisivale telekomunikacione kompanije. Naročito su velike uspehe pokazali u veb-dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone”, ističu iz Uprave škole.

Razvoj IT sektora jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Prema podacima Narodne banke Srbije IKT sektor jedan je od najperspektivnijih sa godišnjim rastom izvoza od 20 odsto u poslednjoj deceniji. Srbiji u ovom trenutku nedostaje oko 15. 000 IT stručnjaka.

J.R.

Prethodni tekstMedicinska škola najbolja na Međuokružnom takmičenju iz hemije
Sledeći tekstOvogodišnji Svetski dan i nedelju ,,Crvenog krsta” obeležiće akcije, edukacije i takmičenje

2 KOMENTARA

  1. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime