fbpx

,,Prestiž” . . . i više od Škole fudbala

U Vranju, već skoro dve godine postoji škola fudbala koja sa svojim članovima radi na samousavršavanju. Iako bi neko pomislio da je reč o početnicima, oni jesu mali, ali jako ozbiljni kada je fudbal u pitanju, ali i kada treba podržati bitne akcije koje doprinose društvu. Oni su ,,Prestiž”, vranjska škola fudbala.

U razgovoru sa koordinatorom škole fudbala ,,Prestiž”, saznali smo da u ovoj školi aktivno trenira 140 dečaka i devojčica uzrasta od 6 do 13 godina.

,,Treniramo u balon sali u Vranju, a vrlo često igramo na utakmicama i turnirima van naše zemlje. Gostovali smo u Makedoniji i Bugarskoj na prestižnom turniru ,,Pandev kup”, kao i u Bugarskoj, gde smo igrali utakmice sa najačim timovima poput ,,Cska”, ,,Lokomotiva”, ,,Montana” i drugi”.

Fudbaleri ,,Prestiža”, godište 2007 i 2009, su zasluženo prvaci u Mini maksi ligi, dok su u istočnoj Srbiji su osvojili visoko treće mesto.

Škola fudbala ,,Prestiž” nije samo obična škola fudbala, oni su više od toga, a to po čemu se razlikuju od ostalih su brojne humanitarne akcije i edukacije u kojima su učestvovali, ali i sami organizovali. Učesnici su i većih akcija koje je organizovalo Udruženje NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), zatim, akciju NORBS (Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije), akcija ,,Drug nije meta – stop vršnjačkom nasilju” i mnoge druge. Mladi fudbaleri su pomagali deci sa Kosova i Metohije u vidu garderobe, deci ometenoj u razvoju, gde su sakupili i odneli veliki broj igračaka.

Koordinator Joca Ristić ističe da je osnovni i primarni cilj u radu škole edukacije dece. Ne samo u vidu fudbala, već i psihofizički razvoj, kako bi pre svega bili dobri ljudi a onda i sportisti. Težnja je da se kod dece probudi svest o kvalitetnim životnim vrednostima, gde spajamo sport, kulturu i humanost.

,,Ne postoji bolja formula za razvoj i afirmaciju mladog sportiste. Zbog toga često volim da kažem da je škola fudbala ,,Prestiž”, ne samo škola fudbala, već i škola života”.

Sa decom rade treneri Milan Bojković i Igor Stefanovic, kao i koordinator škole fudbala Joca Ristić.

Slične vesti