fbpx

Premijera predstave ,,Život u tesnim cipelama”

,,Činjenica je da se nalazimo u tesnim cipelama već sedam godina i to je jedan od motiva za rad na ovoj predstavi. Priča govori o radnicima propale fabrike obuće koji štrajkuju glađu da bi im se ispunili neki osnovni uslovi kako se ne bi vređalo njihovo ljudsko dostojanstvo. Naša poruka je vrlo jasna, a ona je da taj život u tesnim cipelama nije nimalo lak i jedva čekamo da ih izujemo“, rekao je danas umetnički rukovodilac Pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović, na konferenciji za medije povodom premijere nove predstave „Život u tesnim cipelama“.

Veoma mu je drago, kako kaže, da se na repertoar vranjskog pozorišta postavlja komad jednog od najvećih, ako ne i najvećih dramskih pisaca u Srbiji Duška Kovačevića.

Za zaokruživanje jedne repertoarske politike, bio je potreban Duško Kovačević na sceni, s obzirom na to da su njegovi tekstovi vrlo aktuelni i korespondiraju sa vremenom u našoj zemlji. Kako položajem radnika, tako i ljudi, kao i odnos medija prema društvu, a jedna od osnovnih stvari kojom se komad bavi je rijaliti program“, otkriva Jovanović.

Glumica Radmila Đorđević kaže da „cela predstava kao da oslikava njihov život svih ovih sedam godina“.

Ja imam takav doživljaj, a verujem da će i publika shvatiti da nam je toliko tesno.  Nadam se da će ovo biti poslednji projekat u ovakvom ambijentu, pa da David dođe ponovo i da radi u pozorišnim uslovima, jer i on to zaslužuje. Bilo je zaista divno raditi sa njim“, kaže ona.

Režiser David Alić slaže se, kako kaže, da je tekst komada „Život u tesnim cipelama“ u ovom trenutku možda bio najbolji izbor kako za ovaj ansambl, tako i za pozorište.

Nedostatak pozorišne sale utiče svakako na rad na predstavi, ali mi je s druge strane bilo veliko zadovoljstvo što sam upoznao nove ljude i sarađivao sa njima. Kroz lepu atmosferu i osmeh napravili smo predstavu koja, po mom mišljenju, na kraju može ostaviti neki gorak ukus u ustima. Takva je tematika, napravili smo predstavu koja se tiče svih nas“, ističe Alić.

Direktor vranjskog Pozorišta Nenad Jović, kaže da je ovo prva premijera u tekućoj godini, i četvrta u sezoni.

Nadam se da ćemo ovom predstavom znatno obogatiti naš repertoar i veoma mi je drago što angažujemo mlade ljude koji su se do sada već dokazali. Nadam se da će predstava naići na dobar odaziv publike jer govori o jednoj savremenoj temi“, rekao je Jović.

Premijera predstave zakazana je za sredu 13. marta sa početkom u 20 časova u sali Doma vojske.

J.R.

Slične vesti