fbpx

Pravo vozača usled oštećenja vozila nailaskom na udarnu rupu

Iako možda izgleda nemoguće, vozači imaju puno pravo na nadoknadu štete pričinjenom na automobilu prilikom nailaska na rupu na kolovozu.

Mnogo je problema u gradu koji nas tište, a kod vozača je to najčešće pronalazak parking mesta, gužva u saobraćaju i rupe na kolovozu, kako danju, tako i noću kada se napune vodom i kada ih je nemoguće izbeći.

Rupe na kolovozu iako ponekad deluju bezazleno, jako često mogu biti uzrok većih oštećenja na vozilu. Ukoliko do toga dođe, najbitnije je ostati na lice mesta, pozvati saobraćajnu policiju i prijaviti događaj. Nakon dolaska policije i obavljanje uviđaja, potrebno je otići do osiguravajuće kuće ili mehaničara, kako bi se izvršila procena štete.

Rupa Rupe na putu Udarna Udarne Oštećenje puta kolovoza

Uviđaj podrazumeva otkrivanje i fiksiranje tragova, prikupljanje izjava od očevidaca i prijavioca nezgode. Ukoliko se na licu mesta utvrdi da je pričinjena šteta na vozilu prilikom nailaska na udarnu rupu, sačinjava se određena uviđajna dokumentacija i podnose se određene prijave.

Takođe, ukoliko se utvrdi da je šteta nastala usled propusta u radu preduzeća nadležnog za održavanje javnih puteva, prijava će biti podneta tom preduzeću. Ovo je možda i najbolji način naplate štete, gde će vozač podneti prijavu protiv preduzeća koje održava puteve.

Jako je važno znati da ukoliko je šteta na vozilu nastala usled nailaska na udarnu rupu, a pritom se i dokaže da vozač nije poštovao saobraćajnu signalizaciju, prijava će biti podneta i protiv vozača!

Slične vesti