fbpx

Posećeno pesničko veče „Poziv na ljubav“ u čast Dobrici Eriću

U Muzej kući Bore Stankovića u Vranju, u utorak uveče održano je pesničko veče „Poziv na ljubav“ u čast našem književniku, pesniku i dramskom piscu Dobrici Eriću.

Pesničko veče otvorio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, a u nastavku programa, učestvovali su i učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su recitovali pesme Dobrice Erića.

Na pesničkoj večeri, Regionalni centar za talente Vranje organizovao je i dodelu diploma najboljim polaznicima.

Gradonačelnik Milenković, rekao je da ,,Regionalni centar za talente važi za rasadnik talenata koji okuplja školsku decu”.

,,Grad Vranje se ponosi ogromnim brojem vredne i uspešne dece. Ovo je jedan od načina da vas predstavimo ne samo u našem okruženju, već i čitavoj zemlji. Naša obaveza je da činimo sve kako bi vam pomogli da još više napredujete’’, istakao je Milenković.

Na svečanosti je govorila i direktorka Regionalnog centra za talente Jasmina Veljković, koja se zahvalila gradonačelniku na podršci, kao i svim strukturama u gradu sa kojima sarađuju.

Nagrađeni su Ana Marija Staletović, učenica OŠ ,,Vuk Кaradžić”, za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju talenata iz oblasti engleskog jezika, kao i za prvo mesto u kategoriji istraživačkih radova, zatim Anastasija Đorić, učenica Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton” za osvojeno drugo mesto iz oblasti psihologije na republičkom takmičenju talenata.

Drugo mesto na Republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola iz oblasti psihologije  osvojio je Vukašin Trajković, učenik trećeg razreda Gimnazije ,,Bora Stanković”.

Za osvojenu drugu nagradu na Republičkom takmičenju talenata iz oblasti biologije nagrađena je Andrijana Stošić, đak Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton”, dok je treću nagradu iz oblasti engleskog jezika na Republičkom takmičenju talenata srednjih škola i specijalnu diplomu za prvo mesto u kategoriji istraživačkih radova osvojila je Anđela Arsić, učenica vranjske Gimnazije.

Na svečanosti su i pobednicama muzičkog takmičenja Srbija u ritmu Evrope uručene nagrade u iznosu od 20.000 dinara.

J.R.

Slične vesti